Odredba

Šestan: Trgovine bodo v nedeljo odprte

S.R./STA
5. 8. 2023, 16.13
Posodobljeno: 5. 8. 2023, 21.11
Deli članek:

Da bodo jutri trgovine, in sicer tako živilske kot tiste s tehnično opremo, odprte oziroma bodo odprte dlje, je po seji sveta za nacionalno varnost napovedal že premier Robert Golob. To je potrdil tudi poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan.

Primož Lavre
Fotografija je simbolična.

Šestan je po seji sveta za nacionalno varnost dejal, da bo tekom dne izdana odredba, ki bo v času intervencije po poplavah omogočala odprtje trgovin z živili, tehničnim blagom ali otroško opremo tudi ob nedeljah in praznikih, da bodo ljudje lahko hitreje izvedli sanacijo. Odprtje trgovin ob nedeljah in praznikih je namreč mogoče le skozi odredbo, ki jo izda poveljnik civilne zaščite.

Odredba bo po Šestanovih besedah dopuščala tudi podaljšanje odpiralnega časa trgovin, ne bo pa določala časa odprtja, to bo prepuščeno trgovinam.

Na seji vlade so se dogovorili tudi, da vsa komunikacija med ministri, ministrstvi in vsemi, ki želijo pomagati ali sodelovati pri intervenciji po poplavah poteka preko spletnega naslova podpora.urszr@gov.si, v ta namen pa bodo vzpostavili novo domeno, o kateri bodo javnost obvestili naknadno.

"Želimo, da vse naše akcije in ponudbe posameznih nevladnih organizacij ter posameznikov potekajo skozi en kanal," je pojasnil Šestan. To bo služilo kot podpora štabu, ponudbe bodo ustrezno ovrednotene, da jih bodo lahko ob danih razmerah uporabili, je še dodal.