Video

Dramatično je narasla tudi Sava v Ljubljani

R.T.
4. 8. 2023, 11.07
Posodobljeno: 4. 8. 2023, 12.31
Deli članek:

V dopoldanskih urah so začele naraščati še reke v srednjem in spodnem toku. Dramatično se je dvignila tudi Sava od sotočja s Soro in vse do Ljubljane.

Facebook
Narasla Sava že povsem pri mostu med Tacnom in Brodom

Dramatično se je dvignila tudi Sava od sotočja s Soro in vse do Ljubljane. Sava je okoli 11. ure segla že povsem blizu mostu v ljubljanskih Črnučah. Poplavlja tudi Gradaščica.

Trenutno so najbolj izpostavljena območja Kozarje, Vič, Dolgi most in Tacen. Zaradi velike nevarnosti, da Sava prestopi bregove dolvodno od Tacna, se je tudi v prestolnici oglasila sirena, je povedal namestnik poveljnika ljubljanske civilne zaščite Robert Kus. Po besedah Kusa so se za proženje sirene, ki je okoli poldneva opozorila na splošno nevarnost, ki je razglašena za porečje Save v Ljubljani, odločili zaradi opozoril hidrologov, da bi Sava lahko prestopila bregove ne le na območju Tacna, kjer so ljudje tega vajeni, ampak tudi dolvodno, denimo na območju Sneberij.

V Tacnu je pod vodo kajakaški center. Na Kajakaški zvezi Slovenije so na družbenih omrežjih, kjer so objavili tudi fotografije, zapisali, da bo škoda izjemno velika.