Pritožba

Odpuščena, ker naj bi uporabljala lažni PCT potrdili

R.T.
8. 7. 2023, 09.11
Posodobljeno: 8. 7. 2023, 09.12
Deli članek:

Nekdanja kriminalistična inšpektorja Boris in Laura Žibrat sta se znašla tudi pod drobnogledom posebnega oddelka specializiranega državnega tožilstva za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili.

Primož Lavre
Policija je zakoncema Žibrat decembra 2021 izrekla izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi, ker sta med epidemijo koronavirusa domnevno uporabljala lažni PCT-potrdili.

Na višjem delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani še ni končan pritožbeni postopek, v katerem Boris Žibrat, nekdanji inšpektor v sektorju uniformirane policije Policijske uprave (PU) Murska Sobota, in Laura Žibrat, nekdanja kriminalistična inšpektorica v sektorju kriminalistične policije PU Murska Sobota, izpodbijata sodbo oddelka delovnega sodišča Maribor v Murski Soboti, v kateri sta izgubila tožbi, ko sta tožila ministrstvo za notranje zadeve oziroma slovensko policijo, naj ju vzamejo nazaj v službo, poroča spletni portal Vestnik.

Zaradi domnevno lažnih PCT-potrdil sta se znašla tudi pod drobnogledom posebnega oddelka specializiranega državnega tožilstva za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili. Na oddelku so za Vestnik.si pojasnili, da je bil proti zakoncema Žibrat vložen obtožni predlog zaradi kaznivega dejanja napada na informacijski sistem po drugem odstavku 221. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). Zadevo obravnava okrajno sodišče v Žalcu, glavna obravnava pa še ni razpisana.