Jadran Lazić

FOTO: Na rdeči preprogi "prvega jugoslovanskega paparaca"

N.S.
1. 7. 2023, 09.50
Posodobljeno: 1. 7. 2023, 10.10
Deli članek:

Ni hollywoodske zvezde oziroma slavne osebe 70. in 80. let prejšnjega stoletja, ki je ni v svoj objektiv ujel »prvi jugoslovanski paparac«.

Marko Vavpotič/M24
“Prvi jugoslovanski paparac”, zvezdniški fotograf Jadran Lazić, ki sicer živi v Los Angelesu, v družbi kuratorke razstave, fotografinje Barbare Čeferin.

Lahko rečemo, da ni hollywoodske zvezde oziroma slavne osebe 70. in 80. let prejšnjega stoletja, ki je ni v svoj objektiv ujel »prvi jugoslovanski paparac« Jadran Lazić: od jugoslovanskih Dina Dvornika, Miše Kovača, Dražena Petrovića in drugih do Jodie Foster, ki jo je kot najstnico pripeljal celo na Hvar, Gillian Anderson, Sylvestra Stallona, Romana Polanskega, Roberta De Nira, Jamieja Foxxa, Johnnyja Deppa, Jeana-Clauda Van Damma, Elizabeth Taylor, Davida Bowieja, Kirka Douglasa, Sigourney Weaver, Jacka Nicholsona, Sofie Loren, Marlona Branda, Richarda Gera ... in še mnogo drugih, katerih podobe je zbral v bogati dvodelni monografiji z naslovom Jadran Lazić, 50 let fotografije. Vse to je zdaj do 3. septembra na ogled na Ljubljanskem gradu, kjer so mu na odprtje razstave Na rdeči preprogi prišli čestitat eminentni gostje.