Trije mrtvi

Na vrhu brezna je ostal samo prazen otroški voziček

J.V.
1. 7. 2023, 10.15
Posodobljeno: 1. 7. 2023, 10.26
Deli članek:

V družinski tragediji na Slovaškem umrla mlada mamica z dvema otrokoma.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nepopisna tragedija se je včeraj odvila v breznu Macocha (mačeha) na Moravskem Krasu na Slovaškem. Mlada mamica je dvema otrokoma skočila v globino več ko 130 metrov. Na mestu, od koder se je pognala v smrt, je ostal samo prazen otroški voziček z raztresenimi igračami, obdan s policijskim trakom, poroča Blesk.

"Malo pred pol eno uro smo prejeli obvestilo o padcu treh ljudi v brezno Macocha. Okoliščine nesreče preiskujemo. Vpletena sta bila ena polnoletna in dva mladoletnika. Motiv dogodka sumimo, vendar je trenutno še predmet preiskave," je pojasnil tiskovni predstavnik policije Pavel Švab. Neuradno sta bila otroka stara dve in štiri leta, mati pa okoli trideset.

Po besedah tiskovne predstavnice reševalne službe Michaele Bothove sta bili na kraj poslani dve zdravstveni ekipi in helikopter, a bilo je prepozno. Tragedija se je odvila v bližini koče Machoca, ki je bila polna gostov. "Zdaj sploh nisva več razpoložena, da bi ostala. Raje se spustiva v jame," je za Blesk povedal starejši par.

Brezno Machocha je najbolj znano brezno na Moravskem krasu in del kompleksa jam Punkve. Globina suhega dela brezna meri 138,8 metra. Gre za največje kraško brezno na Češkem in v srednji Evropi. Na žalost je tudi pogosto mesto samomorov.