Globa za Vodeba

Žalil predsednico parlamenta in si prislužil 250 evrov kazni

A.Z.
8. 5. 2023, 14.24
Posodobljeno: 8. 5. 2023, 15.41
Deli članek:

Policija je Romanu Vodebu, ki je v televizijiski oddaji Faktor žalil predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič, izrekla globo v višini 250 evrov. Vodeb se bo na to odločitev policije pritožil.

Šimen Zupančič
Urška Klakočar Zupančič na konju.

Roman Vodeb je v oddaji Faktor Urško Klakočar Zupančič označil za »podivjano kobilo, ki je ne moreš osedlati in je noben jezdec na ukroti« ali pa »da se ženska, ki se tako narcistično izpostavlja, buhti od pohote in se nastavlja kot seksualni objekt…«. Med druge njegove opombe sodi tudi »da je nezrela in da tako nezavedno sporoča, da je na voljo in ne zna obvladati seksualnega impulza« in podobno.

Vodeb sicer pravi, da je oddaj Faktor, ki tematizirajo Urško Klakočar Zupančič, posnel kar nekaj, a očitno je predsednico državnega zbora najbolj zmotila oddaja številka 818.

S tem jo je po mnenju policije ponižal in prizadel ter kršil zakon o javnem redu in miru in sicer po prvem odstavku šestega člena. Ta pravi, v poglavju o nasilnem in drznem vedenju, da kdor izziva ali spodbuja k pretepu, se vede na drzen, nasilen, nesramen ali žaljiv način in s tem povzroči občutek ponižanosti, prizadetosti ali strahu, mu grozi kazen od 60.000 do 120.000 tolarjev.

Bobo
Roman Vodeb.

Tako je navedel na portalu spletnicasopis.eu avtor Peter Jančič. Roman Vodeb je ob tem prepričan, da je ta kazen taktika zastraševanja in se bo na to odločitev policije pritožil.

Že januarja letos pa je ravno na prijavo Urške Klakočar Zupančič na svojem twitter računu zapisal, da imajo »mnogi pokvarjeni pravniki imajo taktiko zastraševanja v krvi in mezincu. Ampak pri meni se to ne bo izšlo

Šimen Zupančič
Urška Klakočar Zupančič

Roman Vodeb je tudi sicer znan po svojih ostrih besedah glede slovenskih politikov in političark, pri čemer gre, po mnenju različnih gledalcev in bralcev, pri tem tudi čez mejo okusnega.

Seznam njegovih tudi šokantnih izjav je zelo dolg, pred časom je na primer rdečo zvezdo primerjal s simbolom vagine. »Rdeča zvezda je simbol vagine. Zato so jo partizani nosili na čelu, ker so bili v seksualni karanteni in niso prišli do vagine, so pa ves čas mislili nanjo

Leta 2016 se je zapletel v sodni spor s takratno odvetnico ministrstva za delo Simono Marko, ki je zastopala CSD Velenje v zadevi koroških dečkov. Zasebna tožnica mu je takrat očitala, da je z objavo besedila, v katerem razpravlja o dogajanju glede koroških dečkov, globoko posegel v čast in njeno dobro ime. Zase sicer pravi, da je eden glavnih radikalnih kritikov feminizma v Sloveniji.

»Feministke, med katerimi je veliko lezbijk, resnično niso prave in normalne ženske. Izraz 'moškinje' je primernejši zanje in štejem si v čast, da sem v (pogovorno) slovenščino vpeljal ta izraz,« pa je dejal že leta 2016.