Zmerna do močna burja

Pozor, v sunkih bo presegala hitrost 120 kilometrov na uro

J.P./STA
3. 4. 2023, 09.17
Posodobljeno: 3. 4. 2023, 09.36
Deli članek:

Danes bo na Primorskem večinoma jasno, drugod bo delno jasno, občasno bo nekaj več kopaste oblačnosti.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Od danes zjutraj do večera bo burja na izpostavljenih mestih v sunkih presegala hitrost 100 kilometrov na uro, od današnjega večera do torka zjutraj pa hitrost 120 kilometrov na uro.

Vetrovno bo tudi drugod po Sloveniji, na vzhodu Slovenije lahko sunki severnega vetra danes popoldne in v prvem delu noči na torek presežejo hitrost 70 kilometrov na uro.

Po prehodu hladne fronte se je iznad srednje Evrope k nam razširilo območje visokega zračnega tlaka, nad južno Italijo in Jonskim morjem pa se je poglobil ciklon. Od severa k nam doteka bolj suh in hladnejši zrak.

V torek bo sicer pretežno jasno. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, burja na Primorskem bo čez dan slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 0, v alpskih dolinah in mraziščih Notranjske do -7, na Primorskem do 5, najvišje dnevne od 6 do 10, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

V sredo bo nekoliko več oblačnosti, veter bo oslabel. V četrtek bo spet bolj sončno vreme. Zjutraj bo marsikje slana.

Sosednje pokrajine

Danes bo ob severnem Jadranu ter v Furlanski nižini pretežno jasno, drugod delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, ob severnem Jadranu zmerna do močna burja. V torek bo sončno in vetrovno, nekaj več oblačnosti bo v notranjosti Hrvaške. Jutro bo kar mrzlo.