To vam ponuja

Primorec Rok je bolan in rabi sostanovalca. Bi živeli z njim?

P.K.
4. 3. 2023, 18.13
Deli članek:

Zdrav človek ima tisoč želja, bolan pa le eno, pravijo. V primeru glasbenika iz Idrije je največja želja, da bi imel čim bolj kvalitetno in varno samostojno življenje, kljub zahtevni diagnozi, ki ga življenjsko ogroža.

Miha Podlogar/Facebook
Rok se obrača na Slovence in v svoj dom vabi dobrega človeka.

Na Facebooku se je s svojo prošnjo oglasil Rok, 40-letni glasbenik iz Idrije, ki živi sam. Je epileptik, ki okoli enkrat na mesec doživi hujši epileptični napad, zaradi česar potrebuje pomoč.

»Ko se to zgodi, me je potrebno obrniti na bok, dati zdravilo Epistatus, ki napad ustavi in poklicati rešilca, če se stanje ne izboljša. Osebne asistence zaenkrat še nisem dobil odobrene, ker zdravljenje še ni zaključeno, čakam namreč na operacijo, ki bo stanje (upajmo) izboljšala. Zame pa ni več varno, da sem sam. Sicer funkcioniram normalno, gospodinjim in tako dalje, tako da iščem nekoga, ki bi živel z mano in me čuval za vsak slučaj. Napad se sliši, zato brez skrbi, da bi ga spregledali,« je opisal situacijo in pričakovanja do sostanovalca.

Temu bi Rok zagotovil svojo sobo, z njim pa bi si delil kuhinjo in dnevno sobo ter balkon. Za sostanovalca si zamišlja mlajšega upokojenca ali nekoga, ki lahko dela od doma. Povedal je še, da živi v centru Idrije, v prijetnem stanovanju in da bo sostanovalcu kril »vse stroške, poleg tega pa mu bo ponudil še simbolični honorar,« je dejal. Če bi se radi z njim povezali, se oglasite na redakcija@svet24.si, kjer vam bomo posredovali njegov kontakt.

Facebook
Mu lahko pomagamo?