Starša hvaležna do neba

Neverjetni Slovenci! V rekordnem času 400.000 evrov za Karolino

P.K.
4. 3. 2023, 16.30
Posodobljeno: 4. 3. 2023, 16.40
Deli članek:

Iz Društva Viljem Julijan, ki deklici Karolini iz okolice Ljubljane pomaga zbirati sredstva za gensko zdravljenje, so zadovoljni in hvaležni sporočili, da se ne morejo načuditi, kako radodarni so Slovenci, saj so v tako kratkem času za deklico s hudo boleznijo zbrali izjemno vsoto denarja.

Društvo Viljem Julijan
Karolina v maminem naročju, njena sestrica v očetovem, levo pa stoji Gregor Bezenšek, ustanovitelj Društva Viljem Julijan.

"V samodesetih dneh zbiralne akcije smo za deklico Karolino, ki ima smrtonosno redko bolezen, zbrali že neverjetnih 405.203 evrov. To je najlepše možno darilo za deklico, ki je ta teden praznovala svoj 4. rojstni dan," so vzhičeni.

Povsem ganjena pa sta tudi njena starša, ki dobrim Slovencem sporočata: »Z vsem srcem se globoko zahvaljujeva čisto vsakemu posebej, ki je srčno prispeval donacijo za najino Karolino. Neskončno sva hvaležna, da je za našo deklico stopila skupaj vsa Slovenija. Ljudje ste pokazali izjemno dobrodelnost in srčnost. Karolina je z vašo pomočjo dosegla svojo prvo zmago. To naju navdaja z ogromnim upanjem in nama daje izjemno moč in podporo na naši poti. To je neprecenljivo! Z vsem srcem drživa pesti, da bomo lahko v čim krajšem času zbrali celotno znesek in z vsem srcem upava, da bodo znanstveniki uspešno in pravočasno razvili zdravilo. Neskončna hvala vsakemu, ki prispeva, da imamo priložnost, da se lahko borimo za najino deklico, da lahko imamo upanje in možnost, da ji rešimo življenje,« sporočata Borut in Sabina Lavrič, starša Karoline.

Društvo Viljem Julijan
Prisrčna deklica iz Dola pri Ljubljani

Njuna hči ima zelo redko genetsko bolezen, Cockayne sindrom – tip B, ki povzroča sindrom »hitrega staranja«. Povprečna življenjska doba bolnikov s tem sindromom je samo 12 let. Za bolezen ni nobenega zdravila ali zdravljenja, zato je za Karolino edino upanje in rešitev razvoj genskega zdravljenja.

V Društvu Viljem Julijan so se na željo njenih staršev povezali z znanstveniki na Portugalskem in ZDA, ki so pristopili k razvoju genske terapije, v namen financiranja razvoja zdravljenja pa so začeli konec februarja z veliko zbiralno akcijo, s katero želijo zbrati vsaj dva ,ilijona evrov, ki so potrebni za razvoj genske terapije.

Do zdaj je denarja že dovolj, da raziskovalcem nakažejo prvi del sredstev za raziskave in razvoj genske terapije. Za razvoj zdravila lahko prispevate z SMS donacijo: ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 pošljite na 1919.