Povečana nevarnost

Včeraj in danes več nesreč v gorah

R.T.
29. 1. 2023, 18.44
Posodobljeno: 29. 1. 2023, 18.47
Deli članek:

Policija opozarja na zahtevne zimske razmere v gorah, veliko snežnih pasti in na nizke temperature. Zaradi razmer je povečana nevarnost za nesreče in snežne plazove.

PU Kranj
Reševanje pri Domu pri izviru Završnice reševal moškega s poškodovano nogo.

Ta vikend se je v slovenskih gorah pripetilo več nesreč, ki so terjala helikopterska reševanja. Tri reševanja je opravila Letalska policijska enota z dežurno ekipo za helikoptersko reševanje v gorah, še eno pa je zaradi zasedenosti policijskega helikopterja z reševanjem opravila tudi reševalna ekipa s posadko helikopterja Slovenske vojske.

Včeraj je policijski helikopter z ekipo za reševanje in gorskimi reševalci najprej pomagal pohodniku z zdravstvenimi težavami v Blejski koči v Krnici. Danes zjutraj je pri Domu pri izviru Završnice reševal moškega s poškodovano nogo, pozneje pa je z gorskimi reševalci opravil še težje reševanje turne smučarke na območju Rateč. Smučarka je pri spustu z območja Male Ponce z glavo trčila v večjo skalo in poškodovana obležala. Bila je ustrezno opremljena. Smučala je z manjšo skupino, ki ji je z gorskimi reševalci tudi nudila prvo pomoč.

PU Kranj
Policija opozarja na zahtevne razmere v gorah.

Med reševanjem turne smučarke pa se je začelo še reševanje obolelega pohodnika na Ptičjem vrhu nad Planino pod Golico. V dogodku so posredovali jeseniški gorski reševalci in dežurna ekipa HNMP Brnik s helikopterjem Slovenske vojske.

Vsi oboleli in poškodovani so bili prepeljani v zdravstvene ustanove.