prehod fronte

V sredo 20 stopinj Celzija, nato pa občutna sprememba

R.T.
7. 11. 2022, 09.43
Posodobljeno: 7. 11. 2022, 09.46
Deli članek:

Jasno vreme bo vztrajalo tudi jutri.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Naši kraji so v območju visokega zračnega tlaka, v jutranjih urah nas je oplazila oslabljena vremenska motnja. Od zahoda doteka v višinah nekoliko toplejši zrak.

Dopoldne se bo jasnilo, najpozneje na vzhodu Slovenije in čez dan bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 15, na Primorskem okoli 17 stopinj Celzija.

Čez dan bo vremenska obremenitev popustila. V torek bo vpliv vremena na počutje ugoden in v krajih s sončnim vremenom vzpodbuden.

Pretežno jasno bo tudi jutri, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne bo zapihal jugozahodnik, ponekod na zahodu se bo že nekoliko pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 4, ob morju okoli 8, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske okoli -2, najvišje dnevne od 13 do 18 stopinj Celzija.

V sredo bo pretežno oblačno, nekaj sonca bo še v severovzhodni Sloveniji, kjer bo ponekod jutro megleno. V hribovitih krajih na zahodu bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik, temperature se bodo ponekod približale 20 stopinjam Celzija. V četrtek dopoldne bo dež od severozahoda zajel vso Slovenijo in do večera večinoma ponehal. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, nekoliko hladneje bo.