Napis "Jugoslavija"

FOTO: Dragić s puloverjem razburil skrajno desno "pravoverno" skupnost, oglasil se je celo Janša

J.V.
23. 10. 2022, 21.03
Posodobljeno: 24. 10. 2022, 10.50
Deli članek:

Koseški zmaj se je na nedavno tekmo svojih Chicago Bullsov proti Cleveland Cavaliersom odpravil v puloverju z napisom 'Jugoslavija'.

Twitter
Goran Dragić z modrim puloverjem, ki razburja nekatere.

Goran Dragić je eden najboljših slovenskih košarkarjev, Vinko Vasle pa eden najbolj zvestih medijskih vojščakov Janeza Janše. Dragića pozna širni svet, Vasleta samo verniki SDS in tisti, ki jim gredo ti na živce. Kakor koli. Dragić se je na nedavno tekmo svojih Chicago Bullsov proti Cleveland Cavaliersom odpravil v puloverju z napisom 'Jugoslavija'.

Opravo je zlati kapetan Slovenije na Instagramu pospremil z besedami "Prvaki sveta bomo!" ter referenco na Iva Daneuva, ki je nedavno praznoval 85. rojstni dan. In zlato medaljo  leta 1970 na prvenstvu v Ljubljani, potem ko je Jugoslavija v odločilni tekmi premagala ZDA. "Luna je vaša, zlata medalja naša," je še zapisal Dragić v spomin na legendarni transparent na tekmi.

S tem je kajpak užalil desno "pravoverno" skupnost. Prvi je očitno nekritično opazil Vasle, zadevo je v žaru borbe retvital tudi Janša s pripisom "Real ali fake?", potem so se "prižgali" še nekateri drugi. Bi pokazali, pa smo blokirani.

"Včeraj je imel Dražen Petrović (njegov idol) rojstni dan. Ne napihujte stvari, samo zato, ker (ne) sodi v vašo zgodbo," je Vasleta, ki se mora zaradi svojih prostaških izjav pogosto zagovarjati na sodišču, v niti tudi opomnil eden od uporabnikov.

Profimedia
Goran Dragić, Chicago Bulls.