Razkošje pri Kamniku

FOTO: Tako se nad dolino šopiri luksuzna graščina zakoncev Zabret

R.T.
18. 10. 2022, 08.23
Posodobljeno: 18. 10. 2022, 08.23
Deli članek:

Gradnja vile, ki jo pri Kamniku gradi znan dobaviteljski par v zdravstvu, hitro napreduje.

Nenad Glücks / Reporter
Vila Igorja Zabreta in Tanje Frantar Zabret v naselju Rudnik pri Radomljah.

Zakonca Igor Zabret in Tanja Frantar Zabret, lastnika podjetja Medicoengineering in močna igralca na področju dobave medicinske opreme, v Rudniku pri Radomljah nedaleč od Kamnika gradita mogočno vilo, skorajda graščino, ki že dobiva končno podobo.

Kot poroča tednik Reporter, pri katerem vestno beležijo napredek pri tem megalomanskem projektu, se njuna vila nahaja v neposredni bližini golf igrišča Arboretum, zakonca pa si lastita zemljišče v velikosti približno 20.000 kvadratnih metrov. Sama sicer živita nekaj kilometrov stran od novogradnje, in sicer v izstopajoči vili bližje Radomelj. Novo vilo naj bi sicer po besedah Zabretove gradila za »tuje kupce.«

Nenad Glücks / Reporter
Vila Igorja Zabreta in Tanje Frantar Zabret v naselju Rudnik pri Radomljah

Pri Reporterju so že pred meseci poročali, da njuno podjetje Medicoengineering »z dobavami in projektiranjem v zdravstvu ustvarja bajne dobičke, denar pa se preliva med drugim v prestižne vile.« Podjetje namreč ni zgolj dobavitelj medicinskega materiala, temveč sodeluje tudi pri gradbenih projektih v zdravstvu in dobavah stvari za opremljanje novih pridobitev. V letu 2021 je imelo 8,1 milijona evrov prihodkov od prodaje, nekoliko manj kot leto pred tem. Čisti dobiček pa je bil lani vseeno višji za nekaj deset tisoč evrov in je znašal 712.161 evrov. Od leta 2003 je podjetje Medicoengineering od ustanov javnega zdravstva glede na podatke iz aplikacije Erar prejelo že 61,5 miliona evrov, še poročajo pri Reporterju.

Nenad Glücks / Reporter
Tako je bila videti marca letos.