Slovenija

Bled gosti mednarodno srečanje čarodejev

J.V./STA
24. 9. 2022, 08.38
Posodobljeno: 24. 9. 2022, 08.48
Deli članek:

Mednarodno srečanje čarodejev, ki jih je v preteklih letih v Sloveniji gostila štajerska prestolnica, bo tokrat potekalo na Bledu.

arhiv Svet24
Medijsko najbolj prepoznaven je v Sloveniji trenutno Magic Aleksander.

Društvo čarovnih umetnikov, ki združuje slovenske čarodeje, danes na Bledu gosti mednarodno srečanje čarodejev. Na srečanju pričakujejo okoli 60 čarodejev, ki bodo dogodek izkoristili za druženje in izmenjavo izkušenj. Izobraževali se bodo na seminarjih in obogatili svojo zbirko rekvizitov, za gledalce pa bodo drevi pripravili Gala Magic Show.

Mednarodno srečanje čarodejev, ki jih je v preteklih letih v Sloveniji gostil Maribor, bo tokrat potekalo na Bledu. Kot je sporočil tajnik Društva čarobnih umetnikov Toni Mežan, se dogodek v Slovenijo vrača po štirih letih, na Gorenjsko pa tokrat prvič prinaša gala čarovniški šov. Kot obljublja Mežan, se drevi Bledu obeta najbolj čaroben večer, namenjen širši javnosti, doslej. Na odru Festivalne dvorane se bodo zvrstili številni mednarodno priznani in uveljavljeni čarobni umetniki.

Medijsko najbolj prepoznaven je v Sloveniji trenutno Magic Aleksander. Iz Srbije v goste prihaja osvajalec najvišjih priznanj v svetu čarobne umetnosti Igor Trifunov. Gledalce bo nasmejal komični čarodej Gerhard Lattacher iz Avstrije. Zlatko Brlić Brlini pa bo nastopil s programom, ki je namenjen največjim svetovnim tekmovanjem.