Veliko nejasnosti

Kdaj je v resnici umrla kraljica Elizabeta

P.K.
9. 9. 2022, 13.22
Posodobljeno: 9. 9. 2022, 14.43
Deli članek:

Informacijo, da je preminila, je kraljeva družina širši javnosti sporočila včeraj ob 19.30, vendar je njena smrt nastopila že nekaj ur pred tem. Kdaj točno, niso izdali.

Profimedia
Kraljica Elizabeta II., ki je po več kot 70 letih na britanskem prestolu v četrtek umrla, za sabo pušča štiri otroke, osem vnukov in 12 pravnukov.

V izjavi za javnost so napisali, da se je kraljica poslovila "popoldne v dvorcu Balmoral", natačnega časa smrti pa niso sporočili. Predsednica vlade Liz Truss, je povedala, da je bila o dogodku obveščena ob 16.30.

Da je situacija resna, je po tem, ko je svet o njenem šibkem zdravstvenem stanju izvedel že v četrtek dopoldan, dala vedeti poteza voditeljev britanskega BBC, ki so se popoldne, kar nekaj časa preden so njeno smrt naznananili uradno, oblekli v črno.

Charles je bil pri kraljici že okoli dveh

Zgodaj popoldne so bili na dvorcu že skoraj vsi njeni najbližji sorodniki. Po vsej verjetnosti pa pravočasno za slovo nista prišla njena sinova Edward in Andrew ter vnuk, prestolonaslednik William.

Najverjetneje je kraljica v četrtek preminila že pred drugo uro popoldne, ko je prvi na posest Balmoral s helikopterjem prispel njen sin Charles.