Slovenija

POPRAVEK ČLANKA »KOKOTOVO KADROVANJE NA POŠTI SLOVENIJE: ODPUŠČAL POLITIČNE NASPROTNIKE IN ZAPOSLOVAL PRIJATELJE IZ SDS«

Si.r.
29. 7. 2022, 10.53
Posodobljeno: 29. 7. 2022, 10.55
Deli članek:

Pošta Slovenije zavrača navedbe v članku »Kokotovo kadrovanje na Pošti Slovenije: odpuščal politične nasprotnike in zaposloval prijatelje iz SDS«, da mora zaradi politične čistke pravni oddelek Pošte zapustiti A.V., član LMŠ.

Profimedia
Na Pošti zavračajo navedbe v članku

V Pošti Slovenije je bila z januarjem letos izvedena interna reorganizacija dela na področju zavarovanj, zaradi katere je prenehala potreba po delu na delovnem mestu, ki ga je zasedal A.V. v organizacijski enoti Pravne zadeve, zaradi česar mu je bila podana odpoved pogodbe o zaposlitvi. Pri tem ni šlo za nikakršno politično čistko ali za politično motivirano dejanje, temveč za vzpostavitev novega poslovno-organizacijskega modela na področju zavarovanj. V Pošti Slovenije se ne vršijo nikakršni politični pritiski nad zaposlenimi. Nihče od zaposlenih ni v zvezi s tem podal nobene prijave ali sprožil kakršnegakoli postopka. Pošta Slovenije ima do svojih zaposlenih spoštljiv odnos in vsakega zaposlenega ceni in z njimi ne ravna »kot svinja z mehom«. Pošta Slovenije si konstantno prizadeva za čim boljše delovno okolje zaposlenih, čim ustreznejše plačilo in dobro počutje na delovnem mestu.

Neutemeljena so tudi namigovanja, da je bila politično motivirana zaposlitev Andreje Lipnik in Barbare Klajderič v pravnem oddelku Pošte Slovenije. Potreba po obeh delovnih mestih je bila evidentirana že pred prihodom začasnega generalnega direktorja Tomaža Kokota na mesto predsednika nadzornega sveta Pošte Slovenije in kasneje začasnega generalnega direktorja Pošte Slovenije. Izbirni postopek obeh kandidatk je bil izveden s strani za to pristojnih služb in začasni generalni direktor Tomaž Kokot na ta postopek izbire ni kakorkoli vplival. Pošti Slovenije povezave ali članstva v strankah niso poznana, vsi postopki testiranj kandidatov, kar velja tudi za obe omenjeni zaposleni, so bili izpeljani strokovno in korektno, brez kakršnihkoli vplivov na izbiro s strani drugih oseb.

S spoštovanjem,

Jasmina Roškar

direktorica Odnosov z javnostmi