Donacije

Gasilci bodo veseli vsake pomoči, a pozor!

S.R.
20. 7. 2022, 17.28
Posodobljeno: 20. 7. 2022, 18.23
Deli članek:

S požarom, ki besni na Krasu, se bori že več kot 1000 gasilcev. Ti bodo veseli vsake pomoči, a je pri tem treba upoštevati tudi resnost situacije.

Sašo Švigelj
Na Kras se je danes odpravil tudi minister za obrambo Marjan Šarec.

"Seznanjeni smo, da želite občani in občanke pomagati z pijačo in jedačo gasilcem, ki so na terenu," so denimo sporočili gasilci PGD Šempeter pri Gorici, ki pa so obenem opozorili, da so ceste zaprte, situacija pa je resna. Izpostavili so sicer, da bodo veseli vsake pijače, naj bo to voda, sladke pijače, isostar in podobno. Veseli bodo tudi energijskih ploščic in drugega nepokvarljivega blaga. Potrebščine so prej zbirali v gasilskem domu, a so zdaj vzpostavili zbirno mesto v zbirnem centru CZ Šempeter pri Gorici. "Do tja dostopate po poti proti MMP Vrtojba, nasproti Petrola in Oriks puba," so navedli.

Pomoč v obliki hrane (najboljše proteinske in energijske ploščice), pijače (izotonični napitki, energijska pijača ...) in tudi denarnih sredstev zbirajo tudi druga gasilska društva. Kot so denimo pojasnili v Gasilskem društvu Komen, lahko pomoč pustite pri njih oziroma kontaktirate gasilce iz drugih krajev.