Prepovedi

Na to plažo ne smete prinesti niti soka in sendviča, kaj šele ležalnik!

R.T.
20. 7. 2022, 15.13
Posodobljeno: 16. 3. 2023, 13.36
Deli članek:

Vprašanje, kaj si lahko na jadranskih plažah privoščijo koncesionarji, ki z njimi upravljajo, je večno, kot je večno življenje, ali pa smrt, kakor komu pritiče.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Eno takih dilem je danes predstavil uporabnik spletišča Reddit, ki je objavil fotografije s plaže Hotela Rivijera v Makarski, na kateri se nahaja tabla s seznamom, česa se na njihovi plaži ne sme početi.

Na daljšem seznamu so se med drugimi znašle tudi prepovedi, kot so »priprava in uživanje hrane in pijače« ter »vnašanje, postavljanje in uporaba lastnih ležalnikov in senčnikov.« Pri časniku Slobodna Dalmacija so o prepovedih zato povprašali tudi vodjo oddelka za turizem in pomorstvo v županiji Mateo Dorčić, ki pa je pojasnila, v katerem grmu tiči zajec.

Dorčićeva je dejala, da gre v resnici za tablo prejšnjega podjetja Hoteli Makarska, a je od oktobra 2020 koncesionar te plaže podjetje Imperial Riviera, ki pa je iz njim »neznanih razlogov« ni odstranil. »Takoj po prejemu fotografije smo od podjetja Imperial Riviera zahtevali nujno odstranitev table. Po naših podatkih odstranitev poteka,« je še navedla za časnik Slobodna Dalmacija. Dorčićeva je še poudarila, da kakršne koli prepovedi uživanja lastnega sendviča, soka ali uporabe ležalnika na plaži niso v skladu z odločbo o podelitvi koncesije in hrvaškimi predpisi.