Nova priložnost

Pogačar slavil, a rumena majica zaenkrat ostaja nedosegljiva

S.R.
20. 7. 2022, 15.29
Posodobljeno: 20. 7. 2022, 16.51
Deli članek:

Tadej Pogačar danes znova poskuša streti vodilnega Jonasa Vingegarda, a je njegova ekipa še bolj okrnjena.

Profimedia
Tadej Pogačar

Današnja, 129,7 kilometrov dolga etapa, kolesarje pelje od Saint-Gaudensa do Peyragudesa. Krasijo jo štirje kategorizirani vzponi, od tega trije prve kategorije. Petindvajsetletni Danec Vingegard vse od 11. etape na prelaz Granon ostaja trdno v sedlu v lovu na prvo zmago na Touru. Pred Pogačarjem ima 2:22 minute naskoka, tretji Britanec Geraint Thomas zaostaja še 21 sekund več. "Do konca Toura je še dolga in še naprej bomo naredili vse, da bi Tadej oblekel rumeno majico. Vse je možno, zato bo treba še dva dni počakati. Tadej se v redu počuti, fizično je dober. Seveda se ne bo predal in bo še naprej poskušal," je po poročanju STA torkovi etapi dejal športni direktor UAE Team Emirates Andrej Hauptman.

S Toura se je predčasno poslovil tudi Pogačarjev pomagač Rafal Majka. Poškodoval se je namreč med včerajšnjimi težavami, ko se mu je strgala veriga, ob tem pa se mu je, kot se je izkazalo, natrgala tudi mišica. Že pred Majko je slovenski zvezdnik ostal brez treh pomagačev.

Pogačar tudi danes mirno kolesari v glavnini, pred katero s približno minuto in pol prednosti dirka skupina 15 kolesarjev. Ti zasledujejo ubežnika Kazahstanec Alexey Lutsenko in Francoz Thibaut Pinot. Takšno je bilo stanje približno 50 kilometrov do cilja, a so se še pred zaključkom dirke karte premešale. Na koncu je etapno zmago slavil Pogačar, ki pa se ni uspel odlepiti od svojega glavnega tekmeca Vingegarda, ki mu je vztrajno dihal za vratnik in na koncu končal na drugem mestu, le nekaj sekund za Pogačarjem.