Prilagodljiva morala "garaškega" ministra

Zdravko Počivalšek bo državni denar vlekel do zadnjega

Ž.K.
11. 7. 2022, 14.19
Posodobljeno: 11. 7. 2022, 14.21
Deli članek:

Zdravko Počivalšek, ki mu ni bilo težko izjaviti, da kdor ne dela, naj ne je, bo 87 dni prejemal nadomestilo v višini več tisoč evrov.

Bobo
Zdravko Počivalšek se poslavlja od politike s polnimi žepi..

Nekdanji minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, večni zagovornik trdega dela in nasprotnik molzenja državen blagajne, je med tistimi, ki po koncu svojega mandata ni uspel najti nove zaposlitve in bo prejemal nadomestilo v višini 80 odstotkov svoje zadnje plače. Minister, ki se ga je prijel nadimek Bik s Kozjanskega, je novico o tem, da bo prejemnik nadomestila potrdil kar prek socialnih omrežij. Na tviterju je tako zapisal: »Glede na vsa vprašanja, ki jih prejemam … … od 2. 6. 2022 do 27. 8. 2022 bom skladno z zakonom prejemal nadomestilo - torej 87 dni. 80 % osnovne plače. Potem pa novim izzivom naproti.«

Kot lahko sklepamo iz objave, ni težava v tem, da našega bika ne bi nekje čakala dobro plačana služba v gospodarstvu, ampak, se je gospod odločil, da bo molzel državen jasli, dokler mu zakon to dopušča. Ob tem je očitno pozabil, da je bil prav on tisti, ki je prejemnike socialne pomoči pošiljal opravljati javna dela, iz njegovih ust pa je pred leti brez kančka samorefleksije poletela krilatica: »Kdor ne dela, naj ne je.« A pri Počivalšku in njegovih političnih prijateljih je slovenska javnost vajena, da za njih pravila veljajo malce manj, kot za ostale državljane.