Štefančiču niso podaljšali pogodbe

Vodstvo RTV se je odzvalo na govorice, da naj bi vodenje Studia City prevzela Vida Petrovčič

R.T.
4. 5. 2022, 13.37
Posodobljeno: 4. 5. 2022, 13.49
Deli članek:

Potem ko je javnost razburila vest, da Marcelu Štefančiču jr. vodstvo nacionalke ni podaljšalo pogodbe za vodenje Studia City, so zaokrožile govorice, da naj bi vodenje oddaje prevzela novinarka Vida Petrovčič.

STA
Novinarka Vida Petrovčič naj bi bila pripravljena prevzeti vodenje Studia City, več drugih novinarjev pa je mesto voditelja Studia City načelno zavrnilo.

Govorice, da naj bi novinarka Vida Petrovčič prevzela vodenje Studia City, je danes vodstvo RTV Slovenija zanikalo. 

V izjavi za javnost so zapisali, da obsojajo napade in pritiske na Petrovčič, na katero se je, po njihovih besedah, zaradi govoric, da bo prevzela vodenje oddaje, usul plaž žaljivk in verbalnih napadov. "Vodstvo RTV Slovenija najostreje obsoja tovrstna ravnanja. Vida Petrovčič ne bo vodila Studia City."

RTV Slovenija bo uporabila vsa pravna sredstva, da zaščiti zaposlene. "Vsakršna grožnja z nasiljem bo nemudoma prijavljena pristojnim organom," so še izpostavili.

Informacija, da naj bi voditeljski položaj prevzela Vida Petrovčič, je zaokrožila včeraj, potem ko vodstvo nacionalke dolgoletnemu voditelju oddaje Marcelu Štefančiču ni podaljšalo pogodbe. Novi voditelj naj bi sicer v oddaji prvič nastopil 30. maja, ko naj bi Studio City tudi zaživel z novim konceptom. Do tedaj pa naj bi bile na sporedu zgolj nekakšne retrospektivne oddaje. Oddaje sicer v predvolilnem času ni bilo na sporedu in bi se morala na ekrane vrniti 9. maja.