Zimske olimpijske igre - veleslalom

Po odlični prvi vožnji Meta Hrovat v drugi izpadla iz boja za odličja

R.T.
7. 2. 2022, 08.53
Posodobljeno: 7. 2. 2022, 09.08
Deli članek:

Po odlični prvi vožnji, v kateri je alpska smučarka Meta Hrovat zasedla četrto mesto in imela tako odlično izhodišče za boj za medalje, je v drugi vožnji nekoliko zaostala za tekmicami.

Profimedia
Meta Hrovat na veleslalomski progi v Pekingu

Alpske smučarke so se v Pekingu danes pomerile v prvi disciplini, veleslalomu.

V obeh vožnjah je najboljši rezultat prepričljivo dosegla Švedinja Sara Hector. Srebro je pripadlo Italijanki Federici Brignone, bron pa Švicarki Lari Gut-Behrami. Branilka naslova Mikaela Schiffrin je odstopila že v prvi vožnji.

Na postavitvi slovenskega trenerja Sergeja Poljšaka se je zelo dobro odrezala najboljša slovenska veleslalomistka ta hip Meta Hrovat, ki je bila po prvi vožnji z zaostankom 92 stotink četrta.

V drugi vožnji ji je proga povzročala nekaj preglavic več, in jo je tako zaključila na 13. mestu. Po obeh vožnjah je tako Meta Hrovat zasedla 7. mesto.

Druga najboljša slovenska uvrstitev je pripadla Ani Bucik, ki je z dobro drugo vožnjo izboljšala rezultat prve in zasedla 11. mesto.

Med najboljših dvajset, natančneje na 18. mesto, se je uvrstila tudi Tina Robnik. Andreja Slokar je v drugi vožnji odstopila.