Kolumna

Vnovičen strel v koleno Janševega miljeja

Dejan Karba
4. 2. 2022, 19.19
Deli članek:

Pred desetletjem je Janez Janša udaril po takratnem predsedniku države Danilu Türku in ga, sklicujoč se na dokument iz arhiva, urbi et orbi grobo in grdo obsodil, da je lagal o tem, koliko je vedel o bombnem atentatu v Velikovcu leta 1979.

Osebni arhiv
Dejan Karba

Pa smo se v arhive podali tudi novinarji in fantje, ki so spisali tisti fantastični tekst, so Janšo dobili na laži. Grdi laži. Dokument, ki ga je predstavila SDS, je bil namreč povsem drugačen od tistega, ki je bil v arhivu. Deset strani so Janševi ljudje v originalni dokument prekopirali iz nekega drugega dokumenta in potem so zlepljenko na novo oštevilčili in jo Slovenkam in Slovencem podtaknili kot izvirnik.

Nekaj mesecev pozneje in že proti koncu istega leta, ko je Zoran Janković že resno ogrožal Janšev cerkveno-politični naskok na volitve, je Tomaž Majer na spletnih straneh SDS začel pisati o pravih in nepravih Slovencih, o trenirkarjih in tistih, ki se v šuškave trenirke, ker so vendar Slovenci, ne oblačijo. Pisal je Majer tudi o nekih fantazmagoričnih oficirskih štabih, ki naj bi jih imel Janković po državi zato, da bi iz njih k sebi klical državljane. In ti štabi so bili po Majerjevem pisanju opremljeni z volilnimi imeniki.

Ko so na Mladini pri Janševi stranki preverjali, kdo in od kod je Majer, so izvedeli, da menda prihaja z Vrhnike. In ko so novinarji preverili tudi to, so ugotovili, da tam, na Vrhniki, kjer živi 17.000 ljudi, Majerji res so, za eno družino jih je, a Tomaža med njimi ni bilo in tudi slišali zanj še niso ostali Majerji.

Pa je potem obveljalo, da je Tomaž Majer v bistvu z Jesenic. In so novinarji preverili tudi to in tam so Tomaža Majerja tudi našli. A ne tega, ki je pisal o trenirkarjih in fantazmagoričnih štabih. »Sem Tomaž Majer, vaditelj iz atletskega kluba Jesenice, in nisem avtor teh besedil,« je povedal najdenec. In dodal, da ni ne član SDS ne tisti, ki bi kadarkoli volil zanje: »Ko bi ga dobil, tega Majerja, kaj mi je naredil, bi mu glavo odtrgal.«

Vmes, med desetletje oddaljenim letom in današnjim dnem, je Janez Janša, ta iz zadrtega komunista v pokvarjenega demokrata izrasli enfant terrible slovenske moderne politike, ponaredil in vsebinsko v laž spremenil prenekatero resnico in nemalokrat je zavajal in lagal o drugih in nanje je naščuval na stotine trolov, ki jih – prav za te uničevalne kibernetične namene –  vzgajajo v podzemlju njegove stranke.

Najnovejše razkritje slovenske policije – da naj bi Janši, Toninu, Počivalšku, Hojsu, Simonoviču, Polnarju in Jelinčiču grožnje in naboje pošiljal kar nekdo izmed njih – me zato niti najmanj ne preseneča. Me pa stvar navdaja z upanjem, da vse v državi (Policija) pa vendarle še ni izgubljeno!

Prepričan sem, da je človeka nevredna mazaška akcija z grozilnimi pismi in pridanimi strelnimi naboji zanesljivo povezana z Janševimi sivimi celicami, in menim, da je zrasla na zeljniku, ki zagotovo stoji nekje v bližini stranke zlobe, v kar je Janša spremenil SDS. Da je (bil) državljan T. G., ki naj bi storil to zavržno in kaznivo dejanje, član stranke SNS, je v bistvu nepomembno, ker iz SNS vedno prihajajo takšne in drugačne neumnosti (spomnimo se samo na prvaka SNS Zmaga Jelinčiča in na tisto bombo, ki jo je po nareku Jelinčiča pod avtomobil podtaknil vard Andrej Šiško), ni pa nepomembno dejstvo, da je T. G. poveljnik celjske civilne zaščite. Še manj nepomembno je to, da je T. G. na čelo celjske civilne zaščite pred časom imenovala aktualna, na Janševo štimo uglašena vlada, in ni nepomembno, da se s T. G. dobro pozna tako vidni član SDS Vinko Gorenak, nekdanji notranji minister, kot še kdo iz SDS, ki se dela, da v Janševem kabinetu skrbi za nacionalno varnost.

Kaj je bil osrednji namen akcije pošiljanja metkov, je jasno povedala oz. zapisala poslanka SDS Mojca Škrinjar, ki je takoj po tem, ko so Janša & Co. po družbenih omrežjih zacvilili, da so prejeli grozilna pisma z naboji, začutila potrebo, da za manever okrivi civilno družbo in tako, kot Jelinčič, za strašne pošiljke okrivi nevladnike iz Inštituta 8. marec, ki tudi zaradi te mazaške akcije postajajo samo še močnejši in močnejši in, bravo, prav je tako!

Namen grozečih pošiljk, ki naj bi jih iz nabiralnika v Trojanah pošiljal T. G., je namreč (spet) perfidno oblatiti, spotakniti in onemogočiti politične tekmece, kar so Janševi možgani želeli storiti na sila pritajen način: naboje in grožnje s smrtjo naprtiti levi politični opciji.

Pa je zavel veter resnice in policija je kljub dejstvu, da jo vodi odbranec SDS, prevezala konce rdeče niti nazaj v celoto in jasno je, da se je Janša z grožnjo samemu sebi (spet) ustrelil v koleno. In to, nenazadnje, zna boleti dosti huje od tega, ko človek, če pošteno ne gre več, puško odvrže v koruzo.