Vodilni

Gajser po težavah in operaciji spet z rdečo številko

STA
7. 10. 2021, 16.22
Posodobljeno: 7. 10. 2021, 16.25
Deli članek:

Konec tedna se bo nadaljevalo svetovno prvenstvo v motokrosu. Branilec naslova v elitnem razredu MXGP Tim Gajser bo na startu preizkušnje v francoskem Lacapelle Marivalu spet v vlogi vodilnega dirkača, potem ko si je z zmago na prejšnji dirki v Nemčiji spet priboril majhno prednost na vrhu seštevka.

Nataša Juhnov/Vestnik.si
Tim Gajser

Potem ko je imel v zadnjih tednih veliko težav s poškodbo ključnice, prestal tudi operativni poseg in je na dirki na Sardiniji s težavami prišel do 15 točk v SP, se je Gajser na najboljši način vrnil na prejšnji dirki v Nemčiji. Z zmago se je po le eni dirki premora spet vrnil na vrh seštevka, kjer pa je konkurenca zelo zgoščena in med prvimi tremi je le nekaj točk razlike.

Rdeča številka vodilnega, ki jo je tako v Nemčiji imel Nizozemec Jeffrey Herlings, je zdaj spet v rokah Gajserja. V Teutschnethalu je Gajser prvo vožnjo končal na tretjem mestu, v drugi pa je pred koncem prehitel Francoza Romaina Febvreja in se prebil v vodstvo, to pa je glede na razplet dirke zadostovalo za skupno zmago. Slovenski dirkač je tako dobil 45 točk, Herlings 42, Febvre pa 40. V Nemčiji je sicer dogajanje zaznamovalo tudi trčenje med Herlingsom in Špancem Jorgejem Pradom, zmagovalcem prve vožnje, ki nato zaradi posledic padca ni nastopil v drugi. A Španec naj bi bil nared za preizkušnjo v Franciji, je tudi na seznamu prijavljenih dirkačev.

Gajser ima v SP zdaj dve točki naskoka pred Herlingsom (415-413). Tudi Febvre je blizu (407), medtem ko je osmoljenec nemške dirke Prado s 384 nekoliko zaostal.

Dela še ni konec

"Ne bi mogel biti bolj zadovoljen s prejšnjim koncem tedna v Nemčiji. Zmaga in rdeča številka sta več, kot sem pričakoval še pred dvema tednoma in skupaj z moštvom smo dosegli še en cilj v sezoni. Seveda pa dela še ni konec, čaka nas še šest napornih tednov, zato moram zdaj ostati povsem zbran, še posebej, ker je naslov tako blizu," je pred naslednjo postajo SP za spletno stran svoje ekipe dejal Gajser.

"V Franciji sem že vozil, a je od takrat minilo že kar nekaj časa. Veliko se je spremenilo od leta 2010, se pa že veselim konca tedna in sem prepričan, da lahko dobro dirkam, če bom sproščen in zadovoljen," je še dodal svetovni prvak.