Severna Slovenija

FOTO: Nevihtni sistem trosil točo, močni sunki vetra podirali drevesa

G.G.
15. 8. 2021, 16.30
Posodobljeno: 16. 8. 2021, 06.21
Deli članek:

Zaradi močnega neurja, ki se je razbesnelo nad Pomurjem, so podrta številna drevesa in poplavljene številne ceste.

Vestnik.si
Zaradi močnega neurja, ki se je razbesnelo nad Pomurjem, so podrta številna drevesa in poplavljene številne ceste.

Na avstrijskem Koroškem in Štajerskem so se nevihtne celice oblikovale že zgodaj popoldne, na slovenski strani pa se je prva resnejša »organizirala« okoli 16. ure. Na območju severno in zahodno od Dravograda je sledil kar močan naliv, ki se je nato "razlil" po dravski dolini in na območju Vuzenice in Mute tudi postregel s točo. Obrobje druge nevihtne celice je sprva sprožilo rahle padavine na območje Maribora.

Na Facebook strani spletnega portala Neurje.si pa so zapisali: "Podravje pozor! Tik ob meji z Avstrijo se je razvila močnejša nevihta, ki lahko lokalno postreže z večjo točo!" Okoli 18. ure se je nad severovzhodno Slovenijo razvil močan nevihtni sistem v obliki linije. Silovite lokalne nalive so spremljali sunki vetra in toča. Toča med drugim klestila vse od Majšperka do okolice Ptuja. Približno 10 minut je toča tolkla tudi na Brežiškem, kjer so sunki vetra lomili drevesa. Po 19. uri se je ozračje umirilo. 

Vremenoslovci so sicer napovedali, da bodo v severni Sloveniji možni nalivi in močnejši sunki nevihtnega piša, razmere bodo dovoljevale tudi nastanek manjše toče.

meteo.si
Opazna nevihtna linija od jugovzhoda do severovzhoda Slovenije.

Arso
Ob 16. uri radarska slika kaže na naliv na obrobju Dravograda.