Nova služba

Karl Erjavec iz politike padel v gospodarstvo?

S.R.
8. 3. 2021, 16.12
Posodobljeno: 8. 3. 2021, 16.26
Deli članek:

Nadaljnja politična pot predsednika stranke Desus Karla Erjavca ostaja nejasna, a je kot kaže vsaj začasno uteho našel v zasebnem sektorju.

Bobo
Je Karl Erjavec našel novo službo?

Ni še minil mesec dni, odkar je prvak Desusa Karl Erjavec naskakoval najvišji sedež v državnem ustroju. Ob odskoku se je spotaknil, pri čemer so mu najvišjo oviro podstavili poslanci lastne stranke, medtem ko je del poslancev SMC neuspešen manever zgolj nemo opazoval. Večji del koalicije je spektakel pospremil z bučnim aplavzom, a Erjavec se kljub politično trdemu pristanku ni polomil, novo službo je kot kaže našel v gospodarskem sektorju.

Kot poroča portal Necenzurirano.si, se je zaposlil v kranjskem telekomunikacijskem podjetju Iskratel, kjer naj bi zasedel položaj pomočnika generalnega direktorja Željka Puljića, zadolženega za tuje trge. Podjetje naj bi imelo velike načrte predvsem za zahodno Evropo, kjer naj bi Erjavec skrbel za vstopanje na nove trge.

S Puljićem naj bi tesne vezi stkal že pred časom, še poroča portal. Puljić je bil namreč leta 2017 Desusov kandidat za člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH), krovnega upravljavca državnega premoženja, a je od kandidature odstopil. Erjavec pa je bil v času, ko je vodil zunanje ministrstvo, glavni ambasador Iskratela v državah vzhodnega bloka in v Iranu. V zadnjih desetih letih je podjetje večkrat obiskal, v Iskratelu pa zadovoljstva nad njegovim delom nikoli niso skrivali.

Kaj to pomeni za Erjavčevo politično pot? Svet Desusa bo o razmerah v stranki znova razpravljal to sredo, njihovo razklano poslansko skupino pa zaenkrat kot kaže skupaj drži le ohlapno soglasje, da bodo odslej delovali kot »zmerna opozicija.«