Sol na rano

Počivalšek stopil korak nazaj, bila je "nepremišljena poteza"

S.R.
10. 2. 2021, 10.56
Posodobljeno: 10. 2. 2021, 11.12
Deli članek:

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je danes, dan po tem, ko je pojasnil, da se v Prlekiji ni dogajalo nič nezakonitega, postregel z opravičilom.

Bobo
Opravičil se je zlasti gostincem, ki jih je epidemija močno prizadela.

Kozarec vode gor ali dol, pomemben je vtis v javnosti, ob dolgotrajnih protikoronskih ukrepih so v javnosti srca razgreta, kar je kot kaže sprevidel tudi gospodarski minister Počivalšek, ki se je danes za dogajanje iz prejšnjega petka, ko so poslovno sestankovali v gostišču v Prlekiji, prek družabnega omrežja opravičil "celotni slovenski javnosti, še posebej gostincem."

Znova je sicer poudaril, da je bil sestanek zakonit, utemeljen in zelo koristen, a je priznal, da je bila to "v teh težkih časih tudi nepremišljena poteza," za katero odgovornost prevzema sam.

Tako je nadaljeval:

"Zadnje, kar bi si želel, je dodati soli na rano tistim, ki jih je ta epidemija zelo prizadela. Na to nisem pomislil, ko sem sprejel povabilo na sestanek in to je izključno moja odgovornost.

Razumem ogorčenje tistih, ki so že mesece zaprti in mojo potezo dojemajo kot nesprejemljiv privilegij. To nikakor ni moj namen in zato sprejemam kritike na moj račun. Še posebej, ker sem s tem razburil gostinski in turistični sektor, za katerega se zelo zavzemam kot gospodarski minister.

Posebej se opravičujem gostiteljem, ki so naredili vse prav in so sedaj vpleteni v to afero. Z ničemer si ne zaslužijo pritiskov in negativne kampanje, ki jo trpijo te dni.

Odgovornost je izključno moja in upam, da bom z mojim delom s časom povrnil zaupanje in podporo tistih gostincev, ki so te dni jezni name."