Da ne bi nagajali

Minister Hojs pojasnil, zakaj niso odpravili policijske ure ob praznikih

G.G.
22. 12. 2020, 11.48
Posodobljeno: 22. 12. 2020, 12.42
Deli članek:

Vlada je ocenila, da bi na svoj račun prišli tisti, ki nagajajo oblasti.

Bobo
Policistom v določenih prazničnih urah ne bo potrebno nadzirati gibanja v času "hore legalis".

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je ponovil vsebino korona režima, ki bo v veljavi od četrtka do 4. januarja. Po njegovem mnenju se odlok ne bo spreminjal, se bo pa moral, če bi se epidemiološka slika drastično spremenila.

Hojs je pojasnil, zakaj vlada ni posegala v spremembo prepovedi gibanja v času od 21. do 6. ure. Predvsem zaradi »velikega števila tistih, ki vladi nagajajo,« je sporočil naš notranji minister in ponazoril s primerom. Hojs predvideva, da bi se nekateri zadrževali na mestnih trgih in represivnim organom zatrjevali, da ravnokar odhajajo na obisk ali prihajajo z obiska. Zato policijska ura ostaja, da bi onemogočile takšne primere in razbremenili delo policije.

Svoboščine v času praznikov

V času božičnih praznikov in ob prehodu v novo leto bo potovanje po Sloveniji potekalo brez omejitev na občinske meje. Vendar le od 24. decembra od 12. ure do 25. decembra do 20. ure. Enaka svoboščina bo na voljo od 31. decembra od 12. ure do 1. januarja do 20. ure. Takrat za potovanje iz občine prebivanja ne bo potrebna aplikacija. Če vas ustavijo policisti, jim povejte, da gre za »obisk zasebne narave«.

Druženje v tem obdobju je omejeno na šest odraslih članov. Vlada še priporoča, da pred obiski omejite intenzivne stike in se samoizolirate, kolikor je to mogoče.