do 23. decembra

Dodatne izjeme: od sobote bo dovoljeno ...

A.S.
17. 12. 2020, 17.50
Posodobljeno: 17. 12. 2020, 19.03
Deli članek:

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je na dopoldanski novinarski konferenci napovedal, da se popoldne obetajo dobre novice. Prinesel jih je gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Profimedia
Vrata bodo odprle tudi knjigarne.

V regijah s slabšo epidemiološko sliko še naprej velja prepoved obratovanja trgovin z oblačili.

Pred kamere je na popoldanski novinarski konferenci za vladnim govorcem stopil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in povedal, da se je vlada danes odločila, da obstoječim izjemam od prepovedi ponujanja blaga in storitev doda še nekatere storitvene dejavnosti.

Od sobote do vključno 23. decembra bo v vseh statističnih regijah dovoljeno obratovanje prodajaln, ki v pretežni meri prodajajo tehnično blago, drevesnic in vrtnarij ter prodajaln s storitvami izdelave montaže, popravil in vzdrževanja. Prav tako bo omogočeno opravljanje storitev nege hišnih ljubljenčkov in individualnih, nezdravstvenih svetovalnih in terapevtskih storitev.

V regijah z boljšo epidemiološko sliko - osrednjeslovenski, goriški, obalno-kraški in gorenjski regiji - pa bodo vrata odprle knjižnice, knjigarne, papirnice, fotokopirnice ter prodajalne z drobno galanterijo in darilnim programom.

Kaj pa po 23. decembru?

Počivalšek je dejal, da so o tem govorili na seji vlade. "V naslednjih dneh bomo sprejeli končne odločitve, ki bodo tudi odvisne od trendov po teh odpiranjih, gledamo pa tudi, kar počnejo naši severni sosedje," je dejal minister za gospodarstvo.

Opozoril pa je, da si gospodarstvo ne more privoščiti popolnega zaprtja države v času praznikov. Vse delavce in podjetnike je zato pozval k doslednemu spoštovanju in upoštevanju vseh preventivnih ukrepov.