podatki o dogajanju

FOTO: Moškega, ki so ga v času nasilnih protestov v objektiv ujele varnostne kamere, policisti pozivajo, naj se javi

A.S.
2. 12. 2020, 10.38
Posodobljeno: 2. 12. 2020, 15.38
Deli članek:

Neznanec na fotografiji bi lahko s podatki o dogajanju na četrtkovih protestih pomagal policiji, možje v modrem ga pozivajo, naj se javi.

PU Ljubljana
Osebo na fotografiji policisti pozivajo, naj se javi.

Policija še vedno preiskuje okoliščine nasilnega protesta in izgredov na Trgu republike v Ljubljani in njeni bližnji okolici. Spomnimo: 5. novembra je protest prerasel v nasilništvo, izbruhnili so spopadi med protestniki in policijo. Na protestih je bilo poškodovanih več policistov, pet jih je poiskalo zdravniško pomoč. Huje poškodovan fotoreporter, nad katerim so se znesli protestniki, je pristal na zdravljenju v UKC Ljubljana. Ljubljansko urgenco je obiskal tudi en protestnik. V izgredih je nastalo tudi več škode na premoženju. Ob tem je bilo slišati tako opozorila o zrežiranosti nasilja, kot tudi kritike o neodgovornem obnašanju sredi zdravstvene krize. Policija je ocenila, da uporaba prisilnih sredstev ni bila pretirana.

Očividec

Za pomoč pri ugotavljanju okoliščin pa so se policisti sedaj obrnili na javnost. Iščejo moškega na fotografiji, ki so ga na dan nasilnih protestov okoli 18. ure na Cankarjevi ulici Ljubljani, v objektiv ujele varnostne kamere. Ker bi lahko "nudil koristne podatke, ki so pomembni pri preiskavi kaznivih dejanj in odkrivanju storilcev," ga policisti prosijo naj svoje podatke posreduje na telefonsko številko (041) 367-463, oziroma po elektronski pošti na naslov protesti.pulj@policija.si.