Popolna zaustavitev javnega življenja?

Minister za zdravje Gantar o zaostrovanju ukrepov: Poglejte številke ... Zaostrovanje za krajši čas je smiselno

J.P.
10. 11. 2020, 09.27
Posodobljeno: 10. 11. 2020, 09.39
Deli članek:

Če bi sproščali ukrepe, bi podobno stanje lahko trajalo še mesece, je prepričan minister za zdravje Tomaž Gantar.

Bobo
Minister za zdravje Tomaž Gantar

Ni skrivnost, da je med tistimi, ki so proti morebitnemu sproščanju ukrepov, tudi minister za zdravje Tomaž Gantar. Ta je, kot je poročala Televizija Slovenija, na sobotni seji predlagal, da bi se po potrebi, če bi prišlo do poslabšanja, ukrepi za zajezitev epidemija covida-19 še zaostrili. Svetovalna skupina pri ministrstvu za zdravje naj bi pripravljala predlog dodatnih omejitvenih ukrepov tudi v gospodarstvu.

Pop TV pa je poročal, da naj bi Gantar premierju Janezu Janši med možnimi predlogi ponudil popolno zaustavitev javnega življenja za krajši čas. Gantarjevim predlogom naj bi odločno nasprotoval gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Vsak 22. državljan

Gantar je danes na twitterju zapisal, da še ni čas za sproščanje ukrepov. »Poglejte številke v bolnišnicah, na intenzivni negi in število umrlih,« je zapisal in dodal, da lahko v primeru sproščanja ukrepov »podobno stanje traja še mesece, kar ni dobro za ljudi, niti gospodarstvo …« V ločenem tvitu je nadaljeval, da število okuženih pada počasi, da je okužen »vsak 22. državljan, starostna skupina okuženih se viša, še vedno hodimo po tankem ledu … Dokler bo v bolnišnicah več sprejemov kot odpustov, je zaostrovanje za krajši čas smiselno«. Poudaril je še, da meni, »da bi lahko s krajšo zaostritvijo prej prišli do okrevanja gospodarstva« in dodal, da je njegova prva skrb zdravje ljudi in delujoč zdravstveni sistem.