Skrbnik

Britney hoče biti osvobojena izpod očetovega nadzora

R.T.
10. 11. 2020, 09.29
Posodobljeno: 10. 11. 2020, 09.32
Deli članek:

Pop zvezdnica na sodišču išče prostost od očeta

Profimedia
Britney Spears

Pop zvezdnica Britney Spears želi postati spet svobodna. Kar 12 let že namreč traja sodno skrbništvo, ki jo ima nad njo njen oče James Spears. Ta je legalni skrbnik njene osebe in njenega premoženja postal po seriji mentalnih zlomov, ki jih je zvezdnica doživela po strmi rasti priljubjenosti in slave.

Sodišče je leta 2008 za Spearsovo odredilo sodno skrbništvo, saj da sama ni bila sposobna skrbeti zase in upravljati s svojim premoženjem. Skrbništvo sta takrat dobila njen oče James in odvetnik Andrew Wallet, a je slednji lani od svojih dolžnosti odstopil in odtlej je oče njen edini legalni skrbnik.

Lani je zaradi zdravstvenih razlogov kot skrbnik njene osebe začasno odstopil tudi njen oče James, namesto njega pa je to vlogo prevzela pevkina negovalka Jodi Mongomery. Britney se zdaj na sodišču bori, da se James ne bi vrnil v vlogo skrbnika njene osebe, skuša pa ga tudi razrešiti vloge skrbnika njenega 60 milijonov ameriških dolarjev vrednega premoženja. po pevkinih besedah njen oče niti po 12 letih skrbništva z njo noče deliti nadzroa nad njenim premoženjem, ki ga je s petjem služila vse od zgodnjih najstniških let. Septembra je zato sodišču predlagala, naj njenega očeta razreši kot skrbnika njenega premoženja in ga zamenja z upravljalskim skladom Bessemer.

James pa velikega premoženja kot kaže noče povsem izpustiti iz rok. Poleti je tako hotel, da vlogo skrbnika poleg njega znova prevzame odvetnik Wallet, ki pa je tomožnost po pogovoru s pevko zavrnil. Kasneje je oče James popustil in dejal, da bo sodeloval s skladom Bessemer, a pevka vztraja, da mora njen oče popolnoma opustiti njeno skrbništvo. V pismu sodišču je Britney zapisala, da hoče njen oče "ohraniti popoln nadzor nad premoženjem, knjigami in ploščami". Oče naj je prav tako ne bi obveščal o njegovih poslovodnih odločitvah v zvezi z njenim premoženjem.

James je na očitke svoje hčerke že protestiral. Njegovi odvetniki so pred časom zapisali, da James Spears počne vse "zaradi brezpogojne ljubezni do svoje hčerke in hude želje, da bi jo obranil pred tistimi, ki jo hočejo izkoristiti."