Nataša Bešter

Spoznajte Štiri tačke

Z.F.
6. 9. 2020, 16.04
Deli članek:

Oddajo Štiri tačke zagotovo poznate, njene škarje in platno pa že več kot dve desetletji v rokah ponosno drži Nataša Bešter. Zdaj je oddaja dobila še svojo tiskano različico, na katero je Nataša zelo ponosna.

Arhiv
Nataša Bešter že od malega obožuje živali, brez katerih se ne predstavlja življenja.

Številni vas poznajo s televizije, saj oddajo Štiri tačke pripravljate že več kot dve  desetletji. Zdaj ste svoje poslanstvo in energijo usmerili še v nastanek revije.

Res je, v 24 letih ustvarjanja televizijske oddaje Štiri tačke sem si nabrala ogromno izkušenj, spoznala veliko vrhunskih strokovnjakov s področja veterine, šolanja, prehrane ...,  zato je nastala tudi revija Štiri tačke, ki je z oddajo povezana. Revijo, ki ima 70 strani, ustvarja veliko večja ekipa kot pa oddajo. V naši ekipi so novinarji, ki imajo velik čut do živali, so vrhunski strokovnjaki s področja veterine, šolanja, prehrane in nege živali.

V enem izmed intervjujev ste povedali, da delate skupaj z možem. Vam pomaga tudi pri nastanku revije? Kdo so še vaši zvesti pomagači?  

Seveda, z možem Dinom sva najboljši tandem, he he he. Že več kot 40 let. Zadnjih 30 let tudi delava skupaj in brez njega ne bi bila tako uspešna, kot sem. Gotovo ga ne bi izbrala za moža, če ne bi imel tako lepega odnosa tudi do živali. Predvsem pa se zelo dobro razumeva in nama delo še vedno pomeni tudi veselje. Najini najbolj zvesti »pomagačici« sta seveda psički Hana in Zoya.

Kaj lahko bralci preberejo v reviji, katerih tem se dotikate?

Prav te dni delam intervju z Mariem Galuničem, saj mu življenje lepša njegov kužek Rudi, in prav prijetno je delati z njima. Sledijo veterinarski nasveti naših najboljših veterinarjev, ki se vsak mesec lotevajo drugih tematik. V vsaki reviji predstavimo tudi eno izmed pasjih in mačjih pasem. Starosta slovenske kinologije, spoštovani dr. vet. med. Jože Vidic, ureja našo rubriko Pasji bonton. Inštruktorji v pasjih šolah pripravljajo vsak mesec rubriko o vzgoji in šolanju psov, novinarka in inštruktorica Ilona Panzeš pa bralce s sliko in besedo uči pasjih trikcev. Predstavljamo tudi pasje poklice, kot so terapevtski, vojaški in policijski ... Redna je rubrika Pasji frizeraj o negi naših kosmatincev, svoj prostor pa imajo seveda mešančki. Prostor imajo tudi srčne in čustvene zgodbe, ki nam jih zaupajo ljudje. To so zgodbe o veliki sreči in radosti. To so zgodbe o lepih in zabavnih trenutkih, pa žal tudi žalostne. No, prav tako imamo strani, namenjene otrokom. Otroci in živali je rubrika, v kateri objavimo in nagradimo najbolj simpatične fotografije otrok in živalic. Odziv je fantastičen, skoraj neverjeten. No, kot sem že omenila, je v naši reviji veliko znanih Slovencev, ki jih spoznamo še z njihove nežne in sočutne strani. Klemen Bunderla ostaja zvest svoji kolumni, s katero nas vsak mesec nasmeji, saj je njegova psička Chilly res nekaj posebnega, kar zadeva navihanost. Imamo še nekaj zanimivih rubrik: psička Juna za nas raziskuje zanimive potepe, vsak mesec izberemo zanimivo družino in se povabimo na obisk, pokukamo tudi v alternativne vode, rešujemo križanko in se navdušujemo nad živalskimi zanimivostmi sveta ...