Prepričana, da v ozadju afer stoji tudi Erjavec

Aleksandra Pivec: "Če mi bo izrečena nezaupnica kot predsednici stranke, bom to seveda sprejela. Ali bom takrat izstopila iz DeSUS-a ali ne, ne vem"

A.S.
19. 8. 2020, 08.04
Posodobljeno: 19. 8. 2020, 08.25
Deli članek:

Prst je uperila v Karla Erjavca.

Bobo
Aleksandra Pivec

Spomnimo:

"Če sem problem jaz kot predsednica stranke, nimam težav s tem, da me članstvo razreši, a naj se to zgodi na zakonit način".

Poslanci DeSUS so po številnih očitkih glede plačil ob gostovanjih po Sloveniji predsednico Aleksandro Pivec pozvali k odstopu z mesta predsednice DeSUS, v nasprotnem primeru pa predlagali svetu stranke, da ji izreče nezaupnico. Pivčeva pozivu poslancev k odstopu ni sledila. Člani sveta DeSUS bodo o zaupnici predsednici tako razpravljali prihodnji teden v torek.

Pivčeva trdi: aferi zrežirani, v ozadju tudi Karl Erjavec

Pivčeva pa je za nacionalno RTV Slovenija spregovorila o zadnjih dveh aferah glede plačila gostovanja v Izoli in na Krasu ter o razkolu znotraj stranke. "Ta dva primera, ki sta bila izpostavljena, nista naključna. Te zadeve so bile namerno poiskane, kje jih je treba in kje se jih da izpostaviti," trdi Pivčeva, ki je prepričana, da v ozadju teh afer, ki naj bi bili po njenem mnenju zrežirani, stoji tudi Karl Erjavec. "S terena imam informacije, kje se vse pojavlja, je na nek način vključen v zgodbo," je povedala. 

Nadaljevanje politične kariere

Izvršni odbor Desusa je že v petek po nekajurni razpravi sprejel sklep, da svetu stranke predlaga sklic izrednega kongresa, na katerem bo Pivčeva ponudila glasovanje o zaupnici. "V kolikor mi bo izrečena nezaupnica kot predsednici stranke, bom to sprejela in temu primerno ravnala. Ali bom takrat izstopila iz Desusa ali ne, v tem trenutku ne vem," je spregovorila o izstopu iz stranke in pripomnila, da ima občutek, da bo v stranki v takšnem primeru prišlo do razkola.

"V kolikor bo obstajal klic ljudi k sodelovanju z mano, bom v tistem trenutku razmišljala o drugih opcijah," je dejala in s tem namignila, da izstop iz Desusa ne bi pomenil konca njene politične kariere. 

Pivčeva je tudi tokrat navedla, da je z delovanjem koalicije je zadovoljna, veseli jo tudi ustanovitev Urada za demografijo, ki naj bi z delom začel prihodnji mesec.