Švedi na prvem mestu

Slovenija v enem tednu po številu pozitivnih glede na število testiranj pred Španijo, vendar za našimi južnimi sosedi

A.S.
17. 7. 2020, 10.09
Posodobljeno: 17. 7. 2020, 10.29
Deli članek:

Švedska na prvem mestu, Hrvati na drugem, Slovenija pa na sedmem.

Bobo
Slovenija se se je glede po številu pozitivnih primerov glede na število opravljenih testov uvrstila na sedmo mesto med članicami Evropske unije.

Podatki spletišča Our World in Data univerze v Oxfordu kažejo odstotek pozitivnih testov med vsemi testi, ki so bili v posameznih državah Evropske unije opravljeni med 7. in 13. julijem. Graf so objavili tudi na luksemburški spletni strani RTL.lu. Na samem vrhu se je znašla Švedska s 7,9 odstotka potrjenimi primeri glede na število testov, sledi ji naša južna soseda s sedmimi odstotki. 

Na tretjem mestu se je znašla Bolgarija (4,6%), na četrtem pa Romunija (4,1 %), sledita jima Češka z 2,7 odstoka in Portugalska z 2,4 odstotka. Slovenija se je z 1,9 odstotka pozitivnih primerov glede na število testov znašla na sedmem mestu, tik pred Španijo in Slovaško. 

Ob interpretaciji podatkov je treba upoštevati, da v nekaterih državah članicah testirajo manj, spet v drugih več. Na Hrvaškem so na primer v nedeljo opravili pol manj testiranj kot pri nas, včeraj je to število pri južnih sosedih znašalo 1690, medtem ko so v Sloveniji opravili 1032 testov.

RTL.lu
Število okuženih glede na število opravljenih testiranj v članicah Evropske unije v enem tednu.