Vzhodni del države

FOTO: Zalilo stanovanja, poplavilo ceste, gasilci črpali vodo tudi iz dveh zdravstvenih domov

G.G./STA
15. 6. 2020, 07.57
Posodobljeno: 15. 6. 2020, 08.05
Deli članek:

Deževalo in zalivalo je včeraj, dežuje še danes. Gasilci so imeli marsikje veliko dela.

PGD Prekopa
Poplavljena cesta je povzročila delo za gasilce PGD Prekopa.

V Križevcih pri Ljutomeru in v Slovenski Bistrici so morali v nedeljo popoldan gasilci po neurju vodo črpati iz tamkajšnjih zdravstvenih domov. Iz stanovanjskih objektov pa so vodo črpali v Krškem, Radljah ob Dravi, Slovenski Bistrici, Šentjerneju, Polzeli, Ormožu in v občini Muta. Pri čiščenju kletnih prostorov, ulic in parkirišč so posredovali tudi v Novem mestu.

Meteorne vode so poplavile cestišča in nekaj objektov v občini Cankova. Dež je zalil tudi vozišče regionalne ceste v naselju Dolnja Prekopa v občini Kostanjevica na Krki. Gasilci so morali tam očistiti odtočne jaške in vozišče. Gasilci so pri čiščenju cestišč posredovali še v Rogaševcih.

Zaradi udara stele je v Breznu v občini Podvleka v stanovanjskem objektu zagorela elektro omarica, podrto drevje pa so morali odstranjevali v Novem mestu in v naselju Brege v Krškem.

Vodnatost se bo v prihodnjih dneh povečala po vsej državi. Za severovzhod države je ponedeljek razglašena nevarnost razlivanja rek, nevarnost poplav pa za Prekmurje.