Odpravil se je proti morju

FOTO: Jelinčič na dan, ko se je pred leti poročil z Moniko, udeležen v verižnem trčenju: "Avto utrpel totalko, zdravnik pa je povedal..."

R.T.
13. 6. 2020, 19.40
Posodobljeno: 14. 6. 2020, 08.17
Deli članek:

"Zlomljeno ni nič, je pa zdravnik povedal, da me bo bolelo, kot da so me pretepli".

osebni arhiv
Zmago Jelinčič se je odpravil proti morju, potem pa se je zgodilo.

Včeraj so okoli 10. ure na primorski avtocesti pri priključku Brezovicav smeri proti Vrhniki v naletu trčila štiri osebna vozila, je poročala Uprava za zaščito in reševanje. Zaradi nesreče pred je zastoj segal na zahodno in južno obvoznico. Poškodovala se je ena oseba, oskrbeli so jo reševalci. 

Sedaj je tudi jasno, za koga gre. Zadnji v verižnem trčenju je bil namreč predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič. Ob tem je objavil fotografijo s kraja nesreče na družbeno omrežje Facebook in zapisal, da nesreča nikoli ne počiva.

Facebook
Posledice nesreče na primorki, v kateri je bil udeležen tudi prvak SNS Zmago Jelinčič.

Prvaka SNS smo poklicali, povedal nam je, da se je v dopoldanskih urah odpravil proti morju. Po izvozu pri Brezovici pa sta dva motorista nenadoma močno zavila na desni vozni pas. "Mi smo vozili po levem. Ko sta odpeljala, je avto pred mano močno zavrl, jaz pa sem posledično trčil vanj. Šlo je za verižno trčenje štirih vozil, jaz sem bil zadnji. Sprožili so se varnostni mehi. Prišli so policisti in mi dali pihati. Alkotest je pokazal 0.0, gasilci pa so vozila razdvojili," je Jelinčič opisal trenutke pred nesrečo in po njej.

osebni arhiv
Jekleni konjiček je ni odnesel brez prask.

osebni arhiv
Posledice verižnega trčenja
Povedal nam je, da je avto "utrpel totalko", sam pa je pristal na ljubljanskem kliničnem centru. "Potolčen sem po celem telesu. Zlomljeno ni nič, je pa zdravnik povedal, da me bo bolelo, kot da so me pretepli," je dodal in hudomušno zaključil: "Na današnji dan sem se poročil z nekdanjo soprogo. Kakor bi mi nekdo od zgoraj dejal, Zmago, ne serji ga več".