Včeraj nekaj več okužb kot v četrtek

To so aktualni podatki o številu okužb v Sloveniji

A.S.
9. 5. 2020, 10.40
Posodobljeno: 9. 5. 2020, 14.11
Deli članek:

V petek je bilo potrjenih nekaj več okužb kot v četrtek, pritisk na bolnišnice pa se vztrajno zmanjšuje.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Sloveniji so v petek opravili 1176 testov za okužbo z novim koronavirusom in potrdili štiri nove primere, skupaj doslej 1454. Na žalost, je ena oseba, okužena s koronavirusom, preminila. Število umrlih znaša 101.

 Po en nov primer okužbe z novim koronavirusom so v petek potrdili v štirih občinah: Ljubljani, Slovenj Gradcu, Litiji in Šenčurju. Največ okuženih je še vedno v Ljubljani, skupaj 251. Več kot 100 okuženih imajo še v Šmarju pri Jelšah in Ljutomeru.

Pritisk na bolnišnice se še naprej vztrajno zmanjšuje. Po podatkih Sledilnika covid-19 je danes v slovenskih bolnišnicah hospitaliziranih 43 bolnikov, okuženih z novim koronavirusom, štiri manj kot včeraj. Tudi na enotah za intenzivno nego leži manj pacientov kot včeraj, skupaj 10.

Doslej so v Sloveniji sicer opravili 62.203 testov na novi koronavirus.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je hospitaliziranih 16 bolnikov s covidom-19. Na intenzivnem zdravljenju so trije, trije so intubirani. V UKC Maribor so v petek zdravili 19 bolnikov s covidom-19, intenzivno zdravljenje jih je potrebovalo pet.

V Splošni bolnišnici Celje zdravijo enega bolnika s covidom-19, ki ne potrebuje intenzivne nege.