Besedna vojna se nadaljuje

Marjan Šarec: Obljubljam, da Janezu Janši ne bom verjel nikoli več pa če bi me še tako zamikalo

A.S.
9. 5. 2020, 08.29
Posodobljeno: 9. 5. 2020, 09.11
Deli članek:

Besedna vojna se nadaljuje.

Bobo
Eden drugega obtožujeta laganja.

Spomnimo:

Nekdanji premier in prvak stranke LMŠ Marjan Šarec je v četrtkovih Odmevih na TV Slovenija zavrnil očitke nedejavnosti pred in med epidemijo ter povedal, da je ravno predsednik vlade Janez Janša v kritičnih trenutkih smučal v Italiji. Janša je slednje označil za laž ter Šarca obtožil, da »z lažmi zakriva svojo odgovornost za mrtve v epidemiji.«

 "Jasno piše "danes", kar ustreza datumu objave. Če pa ni smučal in je napisal "danes", se je pa ravno tako zlagal. O, sveta preproščina," je v četrtek tvitnil Šarec. 

Besedne vojne med dvojico še ni konec. Šarec je danes v jutranjih urah na družbenem omrežju Facebook zapisal, da odvetnik Franci Matoz v imenu premierja od njega zahteva opravičilo. Razlog? "Ker sem rekel, da je Janez Janša 28.februarja smučal. To je pomembno zato, ker je očitek meni, da nisem preprečil prenosa okužbe. Tisti, ki so smučali v Italiji niso šli v karanteno. Kar očita drugim, počne sam. Zato ga moja (njegova) objava moti," je zapisal.

Tudi tokrat je objavo pospremil s fotografijami in dodal: "Se opravičujem, da sem verjel njegovima objavama 28. februarja na tviterju in facebooku. Prav tako se opravičujem, da sem verjel objavi portala Nova24 istega dne. Obljubljam, da Janezu Janši in Nova24 ne bom verjel nikoli več pa če bi me še tako zamikalo".