Rahljanje ukrepov

S četrtkom se odpravlja splošna omejitev gibanja na občine

J.P.
29. 4. 2020, 20.04
Posodobljeno: 29. 4. 2020, 22.00
Deli članek:

Eden izmed bolj nepriljubljenih ukrepov bo s četrtkom romal na smetišče zgodovine.

Bobo
Od četrtka ne bo več splošne omejitve gibanja na občine.

"Že z jutrišnjem dnem, torej s 30. aprilom 2020 se odpravlja splošna omejitev gibanja na občine, od ponedeljka dalje pa sledi postopen zagon številnih aktivnosti, ki jih bo mogoče opravljati ob upoštevanju navodil zdravstvene stroke," je v videonagovoru sporočil premier Janez Janša.

Janez Janša je ljudi pozval k temu, da "skupaj skušamo vplivati tudi na tisto peščico nerazumnih zanikovalcev virusa, ki s svojim neodgovornim obnašanjem ogrožajo vaše zdravje in življenja. Pozivam tudi pristojne institucije, da v skladu s svojimi pooblastili dosledno preprečujejo ogrožanje zdravja in splošne varnosti".

Podatki namreč kažejo, da se je število aktivno okuženih ter obolelih z novim koronavirusom v Sloveniji zmanjšalo do stopnje, "ki omogoča sprejem načrta postopne odprave omejitev za predvidljivo prihodnost". 

Med najuspešnejšimi

"Slovenija je trenutno med najuspešnejšimi državami v boju z epidemijo. Po vaši zaslugi. Zaradi hitre priprave obeh proti korona zakonskih paketov tudi med gospodarsko in socialno manj prizadetimi. Nadaljujmo po tej poti. Hvala in ostanite zdravi," je v nagovoru še povedal premier.