postopna oživitev dejavnosti

Vlada bo jutri obravnavala načrt rahljanja ukrepov

A.S./STA
28. 4. 2020, 17.57
Posodobljeno: 28. 4. 2020, 18.03
Deli članek:

Vlada bo v sredo obravnavala načrt sproščanja protikoronskih omejitvenih ukrepov, je na Twitterju napovedal premier Janez Janša.

Vlada Republike Slovenije
Vlada bo v sredo obravnavala načrt sproščanja protikoronskih omejitvenih ukrepov.

"Aktualni podatki pri zaustavljanju epidemije po njegovih pojasnilih omogočajo trezno presojo odprave nekaterih omejitev gibanja ter postopno oživitev številnih drugih dejavnosti," je zapisal predsednik vlade. Kot je v tvitu še pojasnil Janša, bo vlada načrt sproščanja omejitev, ki veljajo v času epidemije novega koronavirusa, obravnavala po sprejetju novele prvega protikoronskega zakona in zakona o državnih jamstvih za likvidnostna posojila podjetij. O obeh zakonskih predlogih danes odloča DZ.

Obenem je Janša pojasnil, da gre za odpravo nekaterih omejitev gibanja in postopno oživitev dejavnosti, kjer so lahko zagotovljeni "varna razdalja, razkuževanje rok in stičnih mest ter varna uporaba osebne zaščitne opreme".

Na sredini seji bo vlada sicer predvidoma obravnavala tudi poročila pristojnih ministrstev o zagotavljanju zaščitne opreme v času epidemije ter o stanju opreme ob primopredajah ob nastopu nove vlade.