Izhodna strategija?

LMŠ pozvala k sklicu sveta za nacionalno varnost. Šarec: Časa ni več, država ekonomsko in družbeno stoji

A.S./STA
28. 4. 2020, 17.40
Deli članek:

V LMŠ pozivajo k sklicu sveta za nacionalno varnost. Predsednik LMŠ Marjan Šarec je na Twitterju opozoril, da lahko od zadnje seje sveta samo preko medijev spremljajo dogajanje. "Prav bi bilo, da predsednik vlade Janez Janša pojasni, kakšna je izhodna strategija. Časa ni več, kajti ekonomsko in družbeno država stoji," je navedel.

STA
Predsednik LMŠ Marjan Šarec je na Twitterju opozoril, da lahko od zadnje seje sveta samo preko medijev spremljajo dogajanje.

Šarec je na Twitterju tudi spomnil, da je bil svet za nacionalno varnosti nazadnje sklican 17. marca. S tem Šarec premierja Janeza Janšo poziva k sklicu sveta za nacionalno varnost, so dodatno pojasnili v LMŠ.

Vlada sicer korak za korakom rahlja ukrepe, ki jih je uvedla z namenom zajezitve širjenja novega koronavirusa. Opozicija in del javnosti so do nekaterih omejitev kritični, kot je denimo prepoved prehajanja med občinami. Na zahtevo LMŠ bo v četrtek odbor DZ za izobraževanje razpravljal tudi o po njihovem mnenju pomanjkljivih usmeritvah organizacije vzgojno-izobraževalne dejavnosti v času izobraževanja na daljavo.

Sicer pa na vlado letijo tudi številni očitki zaradi zagotavljanja zaščitne opreme v času epidemije. V LMŠ pripravljajo gradivo za ustanovitev preiskovalne komisije in za interpelacijo ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška. Po informacijah STA je oboje pričakovati po prvomajskih praznikih, proti koncu prihodnjega tedna.

V vladi očitke zavračajo, ob težavah pri dobavi z zaščitno opremo pa so večkrat poudarili, da so bila ob njihovem nastopu 13. marca, ko je že bila razglašena epidemija novega koronavirusa, skladišča prazna oz. zaščitne opreme ni bilo. Opozorili so tudi na odgovornost nekdanjega premierja Šarca.