Slovenija

Koronavirus odnesel tudi festival MetalDays

G.G./STA
22. 4. 2020, 10.31
Posodobljeno: 22. 4. 2020, 10.32
Deli članek:

Organizatorji festivala MetalDays so na Facebooku sporočili, da so letošnjo izvedbo, ki so jo načrtovali med 26. julijem in 1. avgustom v Tolminu, odpovedali.

Mediaspeed
Navdušeni obiskovalci na festivalu Metaldays 2017.

"Ekipa MetalDays je intenzivno pripravljala letošnjo izdajo in vsi smo močno razočarani, ker ne bomo mogli skupaj z vami uživati na MetalDays 2020," so zapisali na Facebooku.

Kot so dodali, pomeni odpoved velik udarec za njihovo podjetje, vse nastopajoče v glasbeni industriji, celotno posoško regijo, pa tudi za podizvajalce, prostovoljce ter celotno festivalsko ekipo in njihove družine.

O preloženih datumih za MetalDays 2020 bodo obvestili takoj, ko bodo sprejeli odločitev, ki bo temeljila na pogovorih z agenti, menedžmenti, nastopajočimi glasbeniki in povezanimi festivali.

Slabe novice iz Nemčije

Organizatorji punk rock počitnic, ki jih na tolminskem sotočju napovedujejo med 11. in 14. avgustom, so medtem na Facebooku zapisali, da so bili glede avgustovskih festivalov napol optimistični do prejšnjega tedna, ko je odpoved večjih prireditev v Nemčiji premešala karte in prisilila večino skupin, da v letošnjem avgustu odpovejo turneje.

Kot so zapisali, se pogovarjajo z drugimi avgustovskimi festivali in skupinami ter skušajo sprejeti pravo odločitev. "Zaenkrat se vsi bendi in festivali strinjajo, da je najbolj racionalna možnost vse prestaviti na leto 2021. To bi pomenilo iste datume in kolikor mogoče iste nastopajoče z veljavnimi vstopnicami iz leta 2020. Kot da 2020 ne bi obstajalo."