manjše od pričakovanj

Na tehničnih pregledih in pri vulkanizerjih brez velike gneče

A.S./STA
20. 4. 2020, 17.36
Posodobljeno: 20. 4. 2020, 17.57
Deli članek:

Povpraševanje po menjavi pnevmatik je po več kot enomesečni prekinitvi izvajanja vulkanizerskih storitev veliko, a kljub temu nekoliko manjše od pričakovanj, so za STA pojasnili v Avto-moto zvezi Slovenije (AMZS). Po petih tednih je med drugim spet mogoče opraviti tudi tehnični pregled vozila, kjer prav tako ni velike gneče.

Profimedia
Pri tehničnih pregledih je bilo gneče zjutraj več, nato se je število strank zmanjšalo.

Kot je povedal vodja servisnih dejavnosti v AMZS Jurij Kočar, so delovni čas za nekaj dni nekoliko podaljšali. Povpraševanje po menjavi pnevmatik je sicer nekoliko manjše od pričakovanj.

Pri tehničnih pregledih je bilo gneče zjutraj več, nato se je število strank zmanjšalo. Kot je ocenil vodja dejavnosti zavarovanj, registracij in tehničnih pregledov v AMZS Bogdan Poljanšek, so lastniki vozil upoštevali dejstvo, da so prometna dovoljenja podaljšana do 16. junija.

Pričakovali večje povpraševanje

V Slovenskem zavarovalnem združenju so ob tem spomnili, da lahko lastniki vozil zavarovanje sklenejo kljub zaprtim poslovalnicam zavarovalnic. Kot so sporočili, je zavarovanja vseh vrst do preklica mogoče sklepati na daljavo.

Večje povpraševanje po menjavi pnevmatik so pričakovali tudi v družbi Avtotehna Vis, kjer se ukvarjajo tudi s prodajo vozil. Avtomobilski saloni so danes prav tako znova odprli vrata, pri čemer v Avtotehni Vis večjega povpraševanja niso zaznali.

V nekaterih trgovinah, kjer lahko kupite tehnični material, izjemen obisk

Od danes je med drugim spet mogoče kupiti tudi tehnični material. V trgovinah Bauhaus po besedah direktorja Sama Kupljena beležijo izjemen obisk, ki so ga pričakovali, zato so okrepili prodajne ekipe.

Zaprtje prodajaln z neživilskim blagom je vlada odredila s 16. marcem. Poleg trgovin z živili so bile lahko od tedaj odprte le lekarne, kmetijske prodajalne, bencinski servisi, banke, pošte in še nekatere specializirane prodajalne.

Danes so lahko vrata odprle trgovine z gradbeno-inštalaterskim materialom, tehničnim blagom in pohištvom. V teh prodajalnah bodo v času od 8. ure do 9.30 lahko nakupovale izključno ranljive skupine, kot so invalidi, starejši od 65 let in nosečnice. Starejši od 65 let bodo podobno, kot velja pri trgovinah z živili, lahko nakup opravili samo v tem času.

Danes so se znova odprle med drugim tudi trgovine s kolesi, prav tako so vnovič začeli delovati avtoličarji, avtokleparji in druge servisne delavnice.

Ponovno so se odprli tudi kemične čistilnice in servisi, dovoljene so storitve na prostem, mogoč je tudi osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih. Prav tako so pod posebnimi pogoji dovoljeni posebni linijski prevozi potnikov, ki so trenutno namenjeni prevozu delavcev od doma do delovnega mesta in domov.

Še vedno pa v trgovinah veljajo zaščitni ukrepi - nošenje zaščitne maske in razkuževanje rok.