"Vedela sva, da je ne bo več nazaj"

Petletnica tarnala zaradi glavobola, test potrdil okužbo s koronavirusom, ni ji bilo pomoči

R.T.
20. 4. 2020, 17.28
Posodobljeno: 20. 4. 2020, 21.22
Deli članek:

Petletna Skylar je po poročanju tujih medijev najmlajša žrtev koronavirusa v ameriški zvezni državi Michigan.

Facebook
Skylar Herbert

Petletno Skylar Herbert iz ameriške zvezne države Michigan sta starša zaradi vnetega grla odpeljala k osebnemu pediatru. Deklici je zdravnik predpisal antibiotike in jo napotil v domačo oskrbo. Skylar pa je ponoči tarnala zaradi hudega glavobola, starša sta jo odpeljala na urgenco. V bolnišnici Beaumont Royal Oak so ji vzeli bris, test pa je naslednji dan, 23. marca, pokazal, da je otrok zbolel za covid-19.

Pri deklici se je medtem razvila redka oblika meningitisa, začeli so ji otekati možgani. Priklopili so jo na respirator in jo po dveh tednih z naprave, ki jo je ohranjala pri življenju, odklopili. Skylar, ki po besedah staršev, prehodno ni imela zdravstvenih težav, je umrla v nedeljo. Herbertova prav tako ne vesta, kje bi se otrok lahko okužil.

"Odločila sva se, da jo zdravniki odklopijo z respiratorja, saj ni bilo nikakršnega napredka, povedali so nama, da je možno, da je možgansko mrtva," je dekličina mama LaVondria Herbert, sicer policistka, povedala za časnik Sunday. "Takrat sva vedela, da je ne bo več nazaj," je izpostavila žalujoča mama.

Šlo naj bi za najmlajšo žrtev koronavirusa v omenjeni ameriški državi.