Ugotovili pri preštevanju

Pogrešano deklico našli doma, a šele "v drugo". Kje je bila, še ne vedo

J.P.
4. 3. 2020, 14.29
Posodobljeno: 4. 3. 2020, 18.26
Deli članek:

Iskali so jo na območju Trstenika. K sreči so jo našli živo in zdravo.

Profimedia
Med preštevanjem se je izkazalo, da je izginila (fotografija je simbolična).

Ura je bila 20 minut čez 11. dopoldne, ko so bili policisti kranjske policijske uprave obveščeni, da je na območju Trstenika v občini Kranj pogrešana petletna deklica.

Policisti so deklico našli ob drugem pregledu doma, ko so v dnevni sobi našli njeno bundo. Bila je nepoškodovana, a pretresena. 

Mimo doma

Petletnica je bil s skupino drugih vrtčevskih otrok in dvema vzgojiteljicama v gozdu blizu njenega doma, kjer so se igrali. Gozd je, kot so povedali kranjski policisti, od vrtca oddaljen maksimalno dva kilometra, pot pa je vodila mimo dekličinega doma. Prvo štetje otrok sta vzgojiteljici opravili pred vrtcem drugo pa na travniku pred vstopom v gozd, kjer sta ugotovili da en otrok manjka. Sledila je iskalna akcija.

Iskalo jo je 30 policistov in sto prostovoljcev, aktivirani so bili tudi vodniki službenih psov ter helikopter.

Kje je bila v času iskalne akcije, še ni znano. Tako je bila pretresena, da tega ni mogla pojasniti. Vse kaže, da je deklica v hišo neopazno vrnila skozi zadnja vrata hiše, ki so jih starši pustili odprta. 

"Po vseh do sedaj preverjenih podatkih pogrešitev najdene deklice ni povezana s kaznivim dejanjem, bodo pa policisti z ugotovitvami seznanili pristojno ministrstvo za izobraževanje. Zanikamo lahko trditve nekaterih, da je bil otrok ves čas doma in so ga starši tam pozabili. Z deklico je bil že opravljen prvi informativni razgovor, posebnosti pa niso bile ugotovljene," so še sporočili s Policijske uprave Kranj.

Pomočnica ravnateljice Kranjskih vrtcev Irena Fabian pa je povedala, da se kakšnega tovrstnega dogodka v njihovih vrtcih ne spomni. So pa, kot je poudarila, zelo hitro zaznali, da deklice ni in hitro poklicali ustrezne institucije ter sprožili iskanje. "Akcija je stekla zelo hitro," je izpostavila.