Afera maketa

Izdelovalec sporne makete od Počivalškovega ministrstva dobil 400.000 evrov

R.T.
3. 3. 2020, 08.46
Posodobljeno: 3. 3. 2020, 08.54
Deli članek:

Mesec dni po tistem, ko je ostalo brez denarja za maketo, je podjetje sofinanciralo ministrstvo za gospodarstvo Zdravka Počivalška.

Bobo
Zakaj je ministrstvo za gospodarstvo odobrilo 400.000 evrov sofinanciranja podjetju, ki je imelo ključno vlogo v aferi maketa?

Podjetje Art Rebel 9 je imel osrednjo vlogo v aferi maketa. Marca 2018 je ostalo brez 133.000 evrov, ki bi jih moralo od države dobiti za izdelavo makete drugega tira Divača-Koper, poroča portal necenzurirano.si. "Direkcija za infrastrukturo je namreč zaradi računske napake razveljavila odločitev o izbiri podjetja Art Rebel 9 za dobavitelja makete. Izbruhnila je afera. Policija je začela kriminalistično preiskavo. Lani jo je zaključila z ovadbo proti štirim uslužbencem direkcije na čelu z njenim nekdanjim direktorjem Damirjem Topolkom," navaja necenzurirano.si.

Mesec dni pozneje

Afera je februarja lani položaja stala ministra za okolje Jureta Lebna. Takrat so v podjetju Art Rebel 9 napovedali, da bodo zaradi razdrtja pogodbe tožili državo. Meseci dni pozneje, torej marca lani, je ministrstvo za gospodarstvo Zdravka Počivalška z omenjenim podjetjem podpisalo pogodbo o sofinanciranju. "Počivalšek je predsednik Stranke modernega centra (SMC), Leben pa je bil član njenega izvršnega odbora. Je torej Počivalškovo ministrstvo s sofinanciranjem dejansko plačalo tudi maketo?" se sprašujejo na portalu necenzurirano.si.

Kaj o tem pravijo v podjetju Art Rebel 9 in kaj Jure Leben, si preberite na portalu necenzurirano.si.