Po potresih

FOTO: Slovenija s 60 tisočaki priskočila na pomoč Albaniji

A.S./STA
26. 9. 2019, 20.04
Posodobljeno: 26. 9. 2019, 20.04
Deli članek:

Vlada je na današnji dopisni seji sklenila, da bo Albaniji, ki jo je v soboto streslo več potresov in popotresnih sunkov, poslala materialno pomoč v višini okoli 60.000 evrov.

Reuters
Posledice potresa

Slovenija bo Albaniji poslala pet kompletov za začasno namestitev prizadetega prebivalstva, pet šotorov, po 50 postelj, spalnih vreč in odej ter pet agregatov. Skupna vrednost materialne pomoči s prevozom je ocenjena na 60.000 evrov, je sporočil vladni urad za komuniciranje (Ukom). Pomoč ji bo poslala na podlagi prošnje, podane prek mehanizma EU.

Reuters
Albanijo sta 21. septembra prizadela potresa na območju zahodno od Tirane, ki so jima sledili številni popotresni sunki.

Albanijo sta 21. septembra prizadela potresa na območju zahodno od Tirane, ki so jima sledili številni popotresni sunki. Dva dni pozneje so bili v tej državi nevihte in močno deževje, kar je na območjih, ki jih je prizadel potres, povzročilo hudourniške poplave. Poškodovanih je bilo več kot 1500 hiš, 125 večjih objektov, zdravstveni domovi, mostovi in več elektrarn, so še sporočili z Ukoma.

Reuters
Slovenija bo Albaniji poslala pet kompletov za začasno namestitev prizadetega prebivalstva.

V potresih, med katerimi je imel najmočnejši magnitudo 5,8, je bilo po navedbah albanskih zdravstvenih oblasti poškodovanih okoli 100 ljudi.