Gasilci, športniki, pevci, ...

FOTO: Slovenci so tako združili moči za 19-mesečnega Krisa

R.T.
26. 9. 2019, 18.55
Posodobljeno: 26. 9. 2019, 20.48
Deli članek:

Slovenci so združili moči v zbiranju sredstev za 19-mesečnega Krisa z redko dedno mišično-žilno boleznijo, spinalno mišično atrofijo. Zdravilo namreč stane 2,3 milijona evrov.

PGD Brežice
Tako so k prispevanju sredstev Slovence pozvali brežiščki gasilci.

Zelo odmevni akciji so se pridružila številna znana imena, med drugim celotna slovenska odbojkarska reprezentanca, piše Ekipa24. Tudi Luka Dončić in paraalpski smučar Jernej Slivnik sta pozvala vse, naj po svojih močeh pomagajo majhnemu Krisu

Instagram
Tako je zapisal Luka Dončić.

Rebeka Dremelj je na instagramu zapisala: »Kako kruta realnost, ki še kako dokazuje, kakšen »biznis« je medicina. Kako žalostno in izprijeno je to da zdravilo, ki 19-mesečnemu fantku lahko reši življenje, stane kot 2 milijona evrov«. 

Ljubljanski župan Zoran Janković je potrdil, da v Stožicah načrtujejo dobrodelni koncert, na katerem bodo zbirali sredstva za Krisa.

Tudi fotografinja Urša Premik, ki velikokrat sodeluje s slovenskim igralcem Domnom Valičem je na facebooku objavila, da se je odločila pomagati - najvišji znesek, ki ga bo nekdo ponudil za njeno delo, bo v celoti namenila za zdravljenje 19-mesečnega otroka. 

Na facebook profilu Palčica Pomagalčica pa so zapisali, da je zbranih že več kot 650 tisoč evrov.