Sobota zaključena

FOTO in VIDEO: Zopet nevihte s silovitimi nalivi in točo! V Novi Gorici pol ure "hude ure", toča tudi drugje

G.G.
13. 7. 2019, 13.42
Posodobljeno: 13. 7. 2019, 17.58
Deli članek:

Ni miru pred nevihtami. Ponekod po Sloveniji so prestali močne nalive s točo.

Petra Kokol
Takšna toča je klestila v Juršincih.

Vremenoslovci so napovedali, da bo sobotni dan ozračje nestabilno. Krajevne plohe in nevihte so se spet sprehodile po krajih, ki so bili v zadnjih dneh že deležni "srd narave". Odločna nevihtna celica je okoli 12.30 preletela avstrijsko-slovensko mejo in začela močiti zemljo od Gornje Radgone prek Slovenskih goric proti jugu. Ob 13.30 je bila nevihta že na obrobju v zadnjem tednu dvakrat prizadetaga Ptuja, kjer je tudi danes padala toča. Ledene kroglice (na srečo manjše) so, kot je vidno na fotografijah, padale tudi drugje. Nevihta se je po 14. uri pomaknila proti Slovenskim Konjicam, nato pa proti Halozam in Hrvaški.

Nekaj po 15. uri je krepak naliv namočil Velenje in okolico, nevihtni oblaki pa so poplesovali tudi okrog Ljubljane.

Na jugu je bilo do 13.30 najbolj pestro na območju od Ilirske Bistrice do Kočevja, kar močna nevihta pa se je razbesnela tudi v Novi Gorici in okolici, kjer je zalivalo dobre pol ure, padala pa je tudi toča.

Na postaji Tatre v občini Kozina je agencija za okolje med pol drugo in drugo uro že zaznala dobrih 20 milimetrov padavin, so opozorili v centru za obveščanje pri Upravi RS za zaščito in reševanje.

Do 18. ure so nevihte opešale ali zapustile območje Slovenije. Nedelja bo sprva sončna, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno, nastalo bo nekaj ploh in neviht.